Giugiaro ponovo napravio Hyundai Pony Coupe prototip

Pony Coupe, koncept kompanije Hyundai Motor, koji je ponovo kreirao GFG Style, imao je svoju svetsku premijeru skoro 50 godina nakon svog prvobitnog debija — na jezeru Komo u Italiji.

Konceptni automobil, koji je prvobitno predstavljen na Salonu automobila u Torinu 1974, dizajnirao je Giorgetto Giugiaro i postao je važno vozilo u istoriji kompanije i dizajnerskom nasleđu: pomogao je da se probudi poštovanje za inovativne principe dizajna u kompaniji tokom njenih prvih dana, i tako poslužila je kao značajan uticaj na dizajnerski pravac njegovih sadašnjih i budućih poduhvata.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

Pony Coupe Concept se sada smatra retro-futurističkim klasikom koji je poslužio kao inspiracija za dizajn novijih Hyundai Motor modela.

Giorgetto Giugiaro se tokom predstavljanja ovog značajnog prototpipa prisetio vremena od pre pola veka. Hyundai nam se obratio da započnemo potpuni redizajn modela, bez mnogo iskustva. U početku sam bio skeptičan jer u to vreme nisam poznavao Hyundai Motor.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

Svi smo bili impresionirani strašću i posvećenošću Hyundai inženjera. Bili su oštri, radoznali, otvoreni i izuzetno željni učenja. Odmah su prihvatili metode rada koje su im bile nove. Žrtvovali su se da ostave dobar utisak — za kompaniju i svoje partnere. Ponosan sam i počastvovan što sam svedok kako je ova kompanija evoluirala od našeg prvog susreta, rekao je Đorđeto Đuđaro.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

Hyundai Motor je predstavio rekonstruisani koncept Pony Coupe na inauguracionom Hyundai Reunion-u na jezeru Komo u Italiji, događaju koji okuplja bivše i sadašnje zvaničnike i dizajnere kompanije, uključujući originalnog dizajnera Đorđeta Đuđara i njegovog sina Fabricija Đuđara, dugogodišnjeg dizajnera, da signalizira prethodno najavljena restauracija automobila koja je dovela do stvaranja osnovne linije Poni brenda, prvih korejskih modela za masovnu proizvodnju koji su samostalno razvijeni.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

GFG Stile, pod vođstvom i nadzorom Fabricija Đuđara, iskoristio je resurse i tehnologije svog stilskog centra za nešto drugačiji cilj od uobičajenog: ne da dizajnira nove, nikada ranije viđene automobile iz snova, već da ponovo stvori starinski model čiji originalni prototip je, nažalost, izgubljen: počevši od crteža i tehničkih dijagrama iz tog perioda, arhivskih fotografija i Hyundai šasije, bilo je moguće napraviti putovanje kroz vreme, a vozilo koje je progutala prošlost vratiti u sadašnjost.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

Eksterijer Pony Coupe koncepta oštrih linija karakteriše tečne geometrijske linije, elegantna linija krova, čiste površine bez ukrasa, dinamične proporcije, B stub jedinstvenog oblika.

Može se pohvaliti izuzetno grafičkom obradom površine sa branicima obojenim u boju karoserije. Njegova klinasta njuška i kružni farovi odlikovali su ga 1974. godine i i danas izgledaju ultra stilizovano.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

Minimalistički enterijer pokazuje ikonski senzibilitet naglašavajući monokok dizajn i plutajuću arhitekturu usredsređenu ka vozača. Volan sa jednim krakom i dvobojna tanka sedišta pravi su primer futurističke estetike sedamdesetih.

Inače, GFG Style je konsultantska kuća za stajling osnovana 2015. godine na osnovu izuzetnog kreativnog iskustva u dizajnu automobila Đorđeta i Fabricija Đuđara.

GFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

Đorđeto je poznat širom sveta kao jedan od najuspešnijih dizajnera u istoriji automobila. Fabricio je aktivan u oblasti automobilskog dizajna i arhitekture više od 30 godina. Zajedno su dizajnirali i razvili više od 200 prototipova i više od 300 modela za brojne proizvođače automobila koji su ušli u serijsku proizvodnju.

GFG Style Hyundai Pony Coupe ConceptGFG Style Hyundai Pony Coupe Concept

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring