Harley Davidson FLHXS Street Glide

U godini kada slavi sto deseti rođendan, Harli Dejvidson je predstavio čak dvanaest potpuno novih modela i šest restilzacija za novu sezonu. Generalni zastupnik Harli Dejvidsona za Srbiju je, nas novinare dovoljno razmazio da već na samom početku jeseni imamo priliku da testiramo motor koji je svetu predstavljen krajem avgusta

Prvi „strit glajd“ konstruisao je unuk osnivača fabrike i dugogodišnji direktor HD dizajnerskog odelenja, Vili Dejvidson 2006. godine sa idejom da stvori drumsku krstaricu. Ubrzo je motor krenuo u serijsku proizvodnju i postao bestseler proizvođača iz Milvokija .

IMG_1844
Jedan od bestselera fabrike iz Milvokija

Samo nešto više od mesec dana nakon svetske premijere našli smo se u “sedlu” nove generacije „strit glajda“, jednog od osam noviteta Rašmor projekta, kako je Harli nazvao luksuzne izmene na motociklima u godini stodesetog rođendana.

IMG_1850
Projek Rašmor doneo je niz luksuznih detalja

Projek Rašmor doneo je mnoštvo novih luksuznih detalja koji nikako nisu razredili HD krv. Tu su novi farovi sa maglenkama, instrumentima dominira LCD ekran, a tu je i “infotejment” sistem koji obuhvata blutut MP3 i USB konekciju, dva zvučnika, sistem koji reaguje na komande glasa. Uz sve ove luksuzne detalje „strit glajd“ nije izgubio svoj klasični stil karakterističan za fabriku iz koje dolazi. Lako ga je prepoznati sa obiljem hromiranih detalja koji se veoma dobro slažu uz mat crnu boju testiranog model

IMG_1840
Hrom i mat crna – odlična kombinacija

Prtljažni prostor povećan je za oko pet posto, što na motociklu nikako nije zanemarljivo, a ugrađen je i tempomat koji može značajno da olakša putovanje po nekom ravnom autoputu.

Kofer
Povećan je prtljažni prostor u odnosu na predhodni model

U jednom trenutuku nam se učinilo da je Harli možda preterao sa težnjom ka luksuzu i da će na taj način izgubiti deo sebe. O kako smo se ljuto prevarili. Sve ono što HD značka nosi i što je prepoznatljuvo ostalo je tu samo je još bolje.

IMG_1819
Pregledno i funkcionalno

Sve naše sumnje pale su u vodu onog trena kada smo startovali motor i pod sobom začuli potmulu grmljavinu. Motor sa oznakom 103 podrazumeva 1690 ccm, i skoro deset konjskih snaga više nego kod predhodnog modela, uz poboljšan maksimalni obrtni moment. U praksi nam je to donelo više snage kod naglih ubrzanja pri niskim obrtajima, ali i veoma brzu reakciju na “odvrtanje” ručice gasa pri brzina nešto većim od 120 km/h.

IMG_1855
Više snage o prepoznatljivi zvuk

Novo hidraulično kvačilo je zamenilo verziju sa sajlom i najbolje ćemo ga opisati ako vam kažemo da je vrhunsko. Vreme tokom testa nećemo ni da spomenemo, jer spadamo u onu vrstu ljudi kojima dobra “mašina” može da skloni sve oblake. Iako „strit glajd“ ima masu od skoro 360 kilograma bez prtljaga u koferima, njegova težina se tokom vožnje ne oseća. Kao što mu i ime kaže, on lako „klizi“ po asfaltu i odgovara na sve pokrete vozača po suvom i vlažnom kolovozu. Sedište je novo i osetno bolje od predhodnog, pa je tradicionalno dobra udobnost Harli „turing“ modela još unapređena.

IMG_1843
Vrhunska udobnost za duga putovanja

Ako se pitate da li smo imali neku zamerku tokom testa „strit glajda“ – jesmo. Nešto viša spoljna temperatura možda nekoliko dana na čuvenom autoputu 66 na leđima ovog rasnog dvotočkaša bi ovu priču učinilo savršenom.

Nela Tasić

Test objavljen u Auto magazinu broj 63, oktobra 2013. godine

IMG_1853

Harley Davidson FLHXS Street Glide

Motor: dvocilinrični, četvorotaktni, vodeno hlađeni, zapremina:     1690 ccm, maksimalni obrtni moment:   142 Nm pri 3250 o/min, menjač:           šestostepeni manuelni

Dimenzije:       2450/960/1350 mm, visina sedišta: 695 mm, masa: 356 kg

Pneumatici:    Dunlop  D408F 130/60 B19 napred, D497T 180/65 B16 nazad

Kočnice:         četvoroklipna fiksirana klesta napred i nazad

 

 

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring