Kia po Evropi postavlja stanice za punjenje električnih vozila

Kija Motors je u svojoj centrali u Frankfurtu nedavno postavila dve punionice za brzo punjenje električnih vozila. One su namenjene električnom "soulu EV", koji uskoro dolazi u Evropu.

Nove punionice snage 100 kW DC električni “soul” napune od sasvim prazne baterije do 80 posto napunjenosti baterije za samo 25 minuta. Punionice su konstruisane i napravljene u korejskoj kompaniji Signet.

Kija namerava da raširi svoju mrežu brzih punjača za još 233 mesta svugde gde budu prodavali električni “soul”. Postojeća mreža trenutno se sastoji od 140 mesta za punjenje, što znači da će Kia kupcima uskoro nuditi ukupno 373 stanice za punjenje.

100kW DC fast charger at KME HQ-2 (Medium)

“Soul EV” je Kijino prvo električno vozilo koje će se prodavati širom sveta i predstavlja novu generaciju Kijinih električnih vozila. Od oktobra će biti u prodaji u 16 evropskih zemalja, a kao i sve ostale “kije”, poseduje sedmogodišnju garancijom i jedino je električno vozilo s tako dugom fabričkom garancijom.

“Soul EV” ima litijum polimer bateriju sa najvećom energetskom gustinom u svojoj klasi (200 Wh/kg), a pokreće ga električni motor snage 81 kW sa maksimalnim obrtnim momentom 285 Nm. Novi model od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 12 sekundi i dostiže najveću brzinu od 145 km/h. Maksimalni domet iznosi 212 km.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring