Honda Civic Type R oborila rekord Nürburgringa

"Honda sivik tajp R" je najavljivana još pre nekoliko meseci. Iako se auto u nekim momentima video u celosti, bio je to prototip koji se u nekim elementima razlikuje od serijske verzije koja je preključe predstavljena.

“Honda sivik tajp R” je najavljivana još pre nekoliko meseci. Iako se auto u nekim momentima video u celosti, bio je to prototip koji se u nekim elementima razlikuje od serijske verzije koja je preključe predstavljena.

auto magazin honda civic type r 6

Kao najbolja najava za ovu “hondu” stižu i vesti o obaranju rekorda na stazi Nirburgring (Nürburgring) koji je do sada držao “reno megan RS 275 trofi R”. “Renou” je bilo potrebno sedam minuta i 54,36 sekundi, dok je “honda” apsolutno oborila rekord među automobilima sa prednjim pogonom sa krugom izveženim za skoro četiri sekunde brže – 7:50:63.

“Hondu sivik tajp R” pokreće 2,0 turbo-benzinac od 310 “konja” i 410 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Maksimalna brzina je 270 km/h a do “stotke” stiže za 5,7 sekundi.

auto magazin honda civic type r 9

Standardne felne su prečnika 19 inča a tu je i fiksni zadnji spojler koji, na žalost, nije spektakularan kao što je bio na prototipu.

auto magazin honda civic type r 5

Atmosferu zato nadomešćuje četvorostruki završetak izduva, kao u specijalni bočni usisnici za hlađenje. Kočnice je projektovao Brembo, sa prednjim perforisanim diskovima prečnika 350 mm.

auto magazin honda civic type r 4

Uz standardni “tajp R” u ponudi će biti i “GT” verzija sa više luksuznih detalja kao što su navigacija, crveno ambijentalno osvetljenje, senzori za kišu i farove, prednji i zadnji parking senzori, automatska dvozonska “klima”…

auto magazin honda civic type r 3

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring