Honda edukuje mlade motocikliste

U skladu sa Globalnom strategijom o bezbednosti motociklista (IMMA), koja obuhvata i našu zemlju , Delta Automoto, generalni zastupnik Honda motocikala, će u saradnji sa stručnjacima za bezbednost motociklista sprovesti akciju "100 bezbednih HONDA moto lica"

Srbija još uvek spada u red zemalja koje moraju značajno da unaprede stanje bezbednosti motociklista, imajući u vidu da je rizik stradanja motociklista do 45 puta veći u odnosu na vozače putničkih vozila.

U proseku svaka četiri dana u Srbiji pogine jedan motociklista, a u svakoj osmoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u učestvovao je vozač motocikla. Prema istraživanjima iz 2014. mladi korisnici ovog vida prevoza (od 16 do 30 godina starosti) imaju najveći rizik stradanja, posebno u prvoj godini vozačkog staža.

.Auto magazin_bezbednost motociklista (3)

Prepoznajući ove probleme, Delta Automoto proaktivno želi da pomogne u rešavanju pomoću teorijsko – praktične edukacije. Osnovni cilj akcije je edukacija mladih vozača motocikala i mopeda u oblasti bezbednog učestvovanja u saobraćaju i bezbednog upravljanja motociklom.

U okviru akcije, biće organizovane tri Honda moto radionice posvećene aktuelnim temama.

Auto magazin_bezbednost motociklista (1)

Teme koje će biti obuhvaćene kroz radionice su – rizici stradanja motociklista,značaj upotrebe zaštitne opreme, način bezbedne upotrebe motocikla kao vida prevoza (defanzivna vožnja), način ukazivanja prve pomoći, Zakon o bezbednosti saobraćaja.

Panel diskusija će se održati u Honda salonu u Omladinskih brigada 33a, u subota 13. juna od 11 do 16 sati, a za učešće se mogu prijaviti svi zainteresovani.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring