HondaJet Elite II sleće bez pilota u slučaju opasnosti

Honda ostavlja superautomobile u retrovizoru potpuno novim modelom koji može da dostigne 782 km/h.

Međutim, ovo nije NSX naslednik jer je kompanija predstavila HondaJet Elite II na Evropskoj konvenciji i izložbi poslovne avijacije u Ženevi, u Švajcarskoj.

HondaJet Elite II

Najavljen kao „najbrži, sa najvećim dometom i mogućnošću postizanje najveće visine u svojoj klasi“, HondaJet Elite II ima kompozitni trup i prepoznatljivu konfiguraciju motora iznad krila.

Pokreće je par General Electric Honda HF120 motora od kojih svaki proizvodi 2.050 funti potiska.

HondaJet Elite II

Elite II može da poleti sa piste kratkih do 3.699 stopa (1.128 metara) i putuje do 1.547 nautičkih milja (2.865 km) sa četiri putnika.

Honda je dodala da model ima najveću kabinu u svojoj klasi i da je „mlaznjak sa najefikasnijom potrošnjom goriva“.

HondaJet Elite II

Standardna konfiguracija prima jednog člana posade i šest putnika, ali je dostupna i varijanta sa sedam putnika.

Honda nije rekla mnogo više o unutrašnjosti, ali ima „poboljšanu zvučnu izolaciju u celoj kabini“, kao i Bongiov vazdušni audio sistem. Model takođe ima 62 kubna stopa (1.756 litara) skladišnog prostora.

HondaJet Elite II

Kupci mogu da biraju između Onik ili Steel enterijera i svaki ima „egzekjutiv klub aranžman“ sa dvobojnim kožnim sedištima koja se naginju i okreću kako bi optimizovali udobnost.

Model takođe ima potpuno zatvoren toalet, koji je opisan kao „svetao i prozračan“, kao i privatan i privlačan.

HondaJet Elite II

Avion je opremljen Garmin G3000 avioničkim paketom i ima automatizovane sisteme protiv leda, osvetljenja i pritiska, kao i zaštitu od male brzine.

Što je još zanimljivije, avion će na kraju biti ponuđen sa funkcijom Emergency Autoland, koja može „autonomno kontrolisati i sleteti avion bez ljudske intervencije“. Sistem je verovatno dizajniran da spase putnike u slučaju onesposobljenosti pilota.

HondaJet Elite II

Cene “ostaju u vazduhu”, ali Honda je rekla da je Elite II dobio sertifikat tipa od američke Federalne uprave za vazduhoplovstvo i da se očekuje da će uskoro dobiti sertifikat od Agencije za bezbednost u vazduhoplovstvu Evropske unije.

HondaJet Elite II HondaJet Elite II HondaJet Elite II HondaJet Elite II HondaJet Elite II

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring