Osveženje i za VW Touareg

Pet godina posle debija 2018. godine, treća generacija Volksvagen Touarega je podvrgnuta fejsliftingu u sredini životnog ciklusa, uvodeći niz novih funkcija koje imaju za cilj da održe konkurentnost na tržištu u odnosu na rivale kao što su BMV X5 i Mercedes GLE. Međutim, promene su minimalne…

Što se tiče izgleda, dizajn SUV-a je ažuriran revidiranom prednjom maskom i još modernijim matriks farovima, koje VW naziva „IQ.LIGHT HD LED“.

VW-Touareg

Ovi novi farovi obuhvataju više od 38.000 interaktivnih LED dioda koje projektuju svetlosni snop direktno na put.

VW kaže da osvetljavaju preciznije od bilo koje njegove prethodne tehnologije farova i uključuju dugo svetlo bez odsjaja. Touareg je prvi model koji je lansiran sa ovim svetlima, ali će ih VW uskoro dodati nekim od svojih manjih SUV-ova.

VW-Touareg

Volksvagen je takođe ažurirao zadnju masku Touarega sa LED svetlosnom trakom pune širine i osvetljenim VW znakom koji svetli crvenom bojom.

Takođe je standardno ugrađen novi senzor opterećenja na krovu koji će pokrenuti ESC da se aktivira ranije ako bude potrebno da se poveća stabilnost vožnje.

VW-Touareg

Ovaj senzor opterećenja radi u kombinaciji sa unapređenim sistemom oslanjanja koji može biti opremljen aktivnom kompenzacijom prevrtanja i upravljanjem na svim točkovima.

Prema Volksvagenu, i standardno i opciono vazdušno oslanjanje su pretrpeli modifikacije kako bi se poboljšala udobnost i agilnost.

VW-Touareg

Prelazak u kabinu otkriva mnoštvo svežih karakteristika. Na primer, VW-ov ažurirani Innovision kokpit koji kombinuje digitalnu instrument tablu i Discover Pro Max infotainment sistem je sada standardan u čitavom asortimanu.

Tu su USB-C portovi za punjenje snage čak 45 vati. Ostale nove funkcije uključuju Travel Assist, Park Assist Plus sa daljinskim upravljačem, Trailer Assist i Night Assist.

VW-Touareg

Za redizajnirani VW Touareg je određen izbor 3,0-litarskih V6 motora.

Ovo uključuje benzinsku jedinicu sa 335 KS i 450 Nm, kao i dva turbodizela koja isporučuju 228 KS sa 500 Nm i verziju od 282 KS sa 600 Nm.

Osim njih, u ponudi su i dva benzinska V6 plug-in hibrida.

VW-Touareg

Vodeći model je poznat kao Touareg R eHibrid i kombinuje svoj 3,0-litarski V6 sa električnim motorom da bi isporučio kombinovanu snagu od 456 KS, sa kojim od 0 do 100 km/h stiže za 5,1 sekundu.

Manje moćni hibrid ima 386 KS. Folksvagen tek treba da otkrije autonomiju plug-in hibrida, koji koriste bateriju od 14,1 kWh.

VW-Touareg

“R” takođe dolazi sa mnoštvom drugih R-brendiranih elemenata, uključujući nove plave kočne čeljusti, plave detalje unutrašnjosti, 20-inčne Braga aluminijumske felne, nova kožna sedišta, panoramski krov i 4-zonsku automatsku kontrolu klime.

VW-Touareg VW-Touareg VW-Touareg VW-Touareg VW-Touareg VW-Touareg

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring