Hyundai Staria je MPV budućnosti

1

Hyundai Motor Company je danas zvanično lansirao svoju novu liniju višenamenskih vozila STARIA (MPV) putem digitalne svetske premijere, STARIA je novi model kompanije koji predstavlja smer razvoja namenskih vozila u budućnosti.

STARIA je dostupna u konfiguraciji sedišta od 2 do 11 i u dve varijante: STARIA i STARIA Premium, podižući mobilnost na naredni nivo sofisticiranom opremom i ekskluzivnom završnom obradom koja vozilu daju luksuzan izgled.

STARIA će se prodavati na ograničenom broju tržišta počev od druge polovine 2021. godine.

Hyundai STARIAMaksimalna iskorišćenost platforme i performansi

Inovativno korišćenje unutrašnjeg prostora modela STARIA omogućeno je međuosovinskim rastojanjem od 3.273 mm, ukupne dužine 5.253 mm i širine 1.997 mm. Ukupna visina 1.990 mm omogućava putnicima da udobno ulaze i izlaze iz vozila i dovoljna je da dete školskog uzrasta prosečne visine stoji uspravno i lako se kreće u vozilu.

Dostupnost prtljažnog prostora varira u zavisnosti od izbora konfiguracije sedišta. Dvosed i trosed, optimizovan za poslovnu upotrebu, nudi maksimalni tovarni prostor od skoro 5.000 litara. Dimenzije prtljažnog prostora su uvećane kako bi se omogućilo istovremeno prenošenje tri euro palete.

STARIA nudi opcije pogonskih motora, dizel-2,2-litarskog VGT motora i benzinskog Smartstream G6DIII 3,5-litarskog MPI motora.

Dizel motor je uparen sa šestostepenim ručnim ili osmostepenim automatskim menjačem, isporučujući procenjenu izlaznu snagu od 177 KS. Visokoefikasni vazdušno hlađeni turbopunjač ima poboljšane performanse kompresora i turbinskih točkova za bolje performanse obrtnog momenta pri malim brzinama.

G6DIII 3,5-L MPI na benzinski pogon uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, ima 272 KS. Sistem za hlađenje, sa integrisanim upravljanjem tzv ,,pametan’’ omogućava optimalnu kontrolu temperature rashladne tečnosti u skladu sa uslovima eksploatisanja. Motor sa klackalicama koje imaju igličaste ležajeve dodatno smanjuje trenje i time smanjuje potrošnju goriva. Svi odlivci od nerđajućeg čelika dodatno smanjuju otpore prilikom izduvavanja, a time pozitivno utiču na snagu motora, povećavajući je.

Primenom sistema oslanjanja na zadnjoj osovini tzv ,,multi-link’’, obezbeđena je udobnija vožnja. Na prednjoj osovini, ugao amortizera, takođe tačka kačenja obezbeđuju veću udobnost. Bez obzira na veličinu modela, izmenjena konstrukcija kočionih klešta i diskova daje veliku zaustavnu silu.

Hyundai STARIAPametne funkcije za bezbednost i praktičnost

STARIA je obezbedila najviši nivo bezbednosti vozila. STARIA nudi opciju dodavanja šest vazdušnih jastuka, a sva sedišta imaju sigurnosne pojaseve u tri tačke i naslone za glavu. Bezbednost dodatno pojačavaju pametne funkcije kao što su pomoć pri izbegavanju sudara (FCA) i pomoć pri izbegavanju sudara u mrtvim uglovima (BCA).

STARIA nudi i druge sigurnosne funkcije. WM-SBR tj Wireless Module Seat Belt Reminder, tj upozorenje da pojas nije vezan, prvi put u svetu konstruisan sa bežičnom WI-Fi tehnologijom omogućava da uživate u velikim hodovima sedišta, a da pri tom ne gubite funkciju upozorenja da pojasevi nisu vezani

STARIA se isporučuje sa Hyundai pametnim informativno-zabavnim sistemom i opremljena je široko- ugaonom kamerom koja omogućava vozaču i suvozaču da vide putnike na zadnjem sedištu preko ekrana. Porodice mogu da koriste ovu funkciju za nadgledanje dece i kućnih ljubimaca, dok će poslovni korisnici, takođe imati koristi od ove funkcije.

Infotainment sistem takođe omogućava vozaču i suvozaču da komuniciraju sa putnicima na zadnjem sedištu koristeći jedinstvenu funkciju zvučnika koja omogućava svim putnicima da se jasno čuju.

Šta je sledeće?

Razmišljajući dalje, Hyundai planira lansiranje specijalnih modela STARIA, poput limuzine, vozila hitne pomoći i automobila za kampovanje. Pored toga, u planu je razvoj ekoloških varijanti modela STARIA u narednim godinama.

Hyundai STARIA

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring