Novi Citroën C5 X: krosover ili limuzina?

1

Citroën je juče predstavio potpuno novu generaciju modela C5, koji sada u nazivu ima i slovo X. Kao što pretpostavljate, ideja je bila da se novi model pridruži grupi krosovera ali na suptilan način, tako da na prvom mestu asocira na sve prednosti limuzine, kao što je upravljiovost ali i komfor u vožnji.

Citroen C5 XPodsećamo, Citroën u gami uveliko ima model C5 Aircross, pa se ne može reći da do sada nije imao SUV predstavnika u ovoj klasi.

Novi C5 X je zapravo klasa za sebe, u smislu da evocira najbolje stilske karakteristike brenda. Auto je avangardan, i što je najbolje, premijum karaktera, kao da dolazi iz DS razvojnog odeljenja.

Citroen C5 XEstetika je u dobroj meri preuzeta sa najnovijeg Citroena C4, pogotovo prednji kraj sa prepoznatljivim svetlima. Novi C5 X nije zamišljen da bude executive limuzina, što govori i međuosovinsko rastojanje od 2785 mm, koje je nešto kraće nego na Pežou 508.

Za pogon su zaduženi poznati motori. Vrhunac ponude predstavlja hibridna kombinacija 1,6 turbo-benzinca i elektro-motora ukupne snage sistema 225 KS. Reč je o Plug-In hibridu koji samo na struju može da pređe do 50 kilometara.

Citroen C5 XJedna od najvažnijih činjenica vezanih za novi Citroen C5 X je to da ima hidraulične progresivne vazdušne jastuke, koji obezbeđuju veoma udobnu vožnju karakterističnu za Citroene.

Ipak, za hibridnu varijantu je pripremljena još naprednija aktivna varijanta za ekstremno meke rezultate rada sistema oslanjanja. Svemu tome doprinose i sedišta od memorijske pene, koja dodatno utiču na komfor.

Novi Citroen C5 X će se pojaviti na tržištu do kraja godine.

Citroen C5 X

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring