Auto magazin

Novi Citroën C5 X: krosover ili limuzina?

Novi Citroën C5 X: krosover ili limuzina?
13.04.2021.

Citroën je juče predstavio potpuno novu generaciju modela C5, koji sada u nazivu ima i slovo X. Kao što pretpostavljate, ideja je bila da se novi model pridruži grupi krosovera ali na suptilan način, tako da na prvom mestu asocira na sve prednosti limuzine, kao što je upravljiovost ali i komfor u vožnji.

Citroen C5 XPodsećamo, Citroën u gami uveliko ima model C5 Aircross, pa se ne može reći da do sada nije imao SUV predstavnika u ovoj klasi.

Novi C5 X je zapravo klasa za sebe, u smislu da evocira najbolje stilske karakteristike brenda. Auto je avangardan, i što je najbolje, premijum karaktera, kao da dolazi iz DS razvojnog odeljenja.

Citroen C5 XEstetika je u dobroj meri preuzeta sa najnovijeg Citroena C4, pogotovo prednji kraj sa prepoznatljivim svetlima. Novi C5 X nije zamišljen da bude executive limuzina, što govori i međuosovinsko rastojanje od 2785 mm, koje je nešto kraće nego na Pežou 508.

Za pogon su zaduženi poznati motori. Vrhunac ponude predstavlja hibridna kombinacija 1,6 turbo-benzinca i elektro-motora ukupne snage sistema 225 KS. Reč je o Plug-In hibridu koji samo na struju može da pređe do 50 kilometara.

Citroen C5 XJedna od najvažnijih činjenica vezanih za novi Citroen C5 X je to da ima hidraulične progresivne vazdušne jastuke, koji obezbeđuju veoma udobnu vožnju karakterističnu za Citroene.

Ipak, za hibridnu varijantu je pripremljena još naprednija aktivna varijanta za ekstremno meke rezultate rada sistema oslanjanja. Svemu tome doprinose i sedišta od memorijske pene, koja dodatno utiču na komfor.

Novi Citroen C5 X će se pojaviti na tržištu do kraja godine.

Citroen C5 X

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesuje me jaris hibrid 1.5 litar motor koliko ce kostati dobija li se sunvencija I [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad