Auto magazin

Ima li sajam u Ženevi smisla?

Ima li sajam u Ženevi smisla?
26.10.2023.

Pandemija COVID-19 izazvala je haos u auto-industriji, izazivajući zastoje u proizvodnji koji se u nekim slučajevima tek sada prevazilaze.

Međutim, jedna od najviše pogođenih strana bio je Ženevski auto-salon, koji je otkazan samo nekoliko dana pre otvaranja 2020. godine, dok su hale već bile pune automobila.

Ovaj sajam, koji se nedavno pojavio u Kataru, nije održan u svojoj tradicionalnoj švajcarskoj domovini od 2019. godine, a sada je planirani povratak 2024. godine za Evropu pogođen vestima da će najmanje četiri velike automobilske kompanije izostati.

Prema izveštajima u nekim medijima, BMW i Mercedes su odlučili da se ne pojave, a s obzirom da se Stellantis nedavno povukao sa CES-a u Las Vegasu, moguće je da i njegove marke neće želeti da ulože milione da bi bile prisutne.

Audi i VW takođe neće prisustvovati konvenciji u Palexpo centru sledećeg februara i marta, ali predstavnici Škode, Cupre i Porshea su potvrdili da još nisu doneli konačnu odluku o prisustvu, mada je malo verovatno da će biti prisutni.

Ženeva je uvek bila najbolji tradicionalni evropski sajam iz nekoliko razloga. Prvo, bio je odmah pored aerodroma, a drugo, bio je zaista kompaktan, sastojao se od samo dva glavna paviljona jedan do drugog, što znači da ste mogli videti sve bez prelaska kilometara i kilometara i padanja od iscrpljenosti (nije šala, mnogim novinarima se to dogodilo na sajmu u Frankfurtu).

Proizvođači automobila su i pre pandemije već smanjili svoje interesovanje za auto-sajmove. Stvarnost je takva da automobilske kompanije više ne moraju biti prisutne na auto-sajmovima da bi se povezale sa ljudima, a ljudi više ne moraju posećivati sajmove da bi videli automobil koji će ionako biti statički eksponat.

Međutim, to ne znači nužno da je Ženeva osuđena na propast. Organizatori se trude da privuku kineske auto-kompanije da učestvuju, s obzirom da su te iste kompanije očajne da se prikažu u najboljem svetlu na evropskom tržištu. Moguće je da će biti voljne da popune prazninu koju su ostavile marke kao što su BMW, Audi, Mercedes i VW.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]