Auto magazin

Ima nade: Toyota GR 86 obećava zabavu u vožnji

Ima nade: Toyota GR 86 obećava zabavu u vožnji
06.04.2021.

Najezda SUV modela je postala toliko depresivna, ne zbog samog njihovog prisustva, već zbog toga što su potisnuli klasične modele u kojima se zaista uživalo u vožnji.

Toyota GR 86Na svu sreću, neki proizvođači su smogli snage i hrabrosti da kupcima ponude automobile namenjene čistoj zabavi i uživanju u voznim karakteristikama.

Toyota GR 86Tako je Toyota nastavila saradnju sa Subaruom, iz koje se rodila druga generacija sportskog automobila. Umesto naziva GT 86, novi je GR 86. Obradovala nas je činjenica da je dizajn vrlo umeren, bez prenaglašenih detalja. Otpirlike, kao da su konstruktori želeli akcenat da stave na upravljivost i dinamiku vožnje a ne na izgled, slično kao sa prethodnom generacijom.

Toyota GR 86Zapravo, najviše raduje podatak da je ostao pravi sportski auto sa zadnjim pogonom i bokser motorom zapremine 2,4 litra. Nisko težište je dodatno sniženo sa većom primenom aluminijuma, od koga su napravljena krila i krov.

Toyota GR 86Ukupna masa automobila je relativno niskih 1270 kilograma, što je sasvim dovoljno da bokser motor sa 235 “konja” ubrza auto do “stotke” za 6,3 sekunde. To je 1,1 sekundu brže u odnosu na prethodnika.  Kupaci mogu da biraju između manuelnog i automatskog menjača sa po šest brzina.

Toyota GR 86Još jedan detalj koji će svakako navući osmeh na lice petrolhedima je činjenica da se motor rado “vrti” sve do 7400 obrtaja.

Toyota GR 86Sigurni smo da će pružiti još više užitka u vožnji u odnosu na odlazeću Toyotu GT 86, koju smo sa velikim zadovoljstvom testirali pre osam i po godina. Bio je to auto koji nam je još tada ostavio retro utisak, koji, na svu sreću, nije izostavljen i na najnovijem modelu.

U Evropi će se pojaviti do kraja godine. Nadamo se da će stići i kod nas…

Toyota GR 86Toyota GR 86

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android