Auto magazin

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
13.06.2019.

Preminuo novinar Milenko Kozarev

U Beogradu je u 63. godini iznenada preminuo automobilski novinar Milenko Kozarev. Tužna vest o smrti poštovanog kolege i dragog prijatelja stigla je u vreme kada je ovaj vrsni profesionalac bio u zenitu svoje karijere, građene dugo, strpljivo i bez ijedne senke. Milenkov vedar duh, šarm i otvorenost bili su prepoznatljivi i voljeni.

Karijeru je počeo u Informativnom centru Auto-moto saveza Srbije, a nedugo potom ulazi i u novinarstvo, najpre u „Auto-moto reviji“, potom i u „Automobilu“. Uporedo sa tim, pokrenuo je i sopstvenu televizijsku produkciju i emisiju o automobilizmu, auto-moto sportu i turizmu. Nekoliko hiljada emitovanih emisija, stotine sagovornika i izveštaja sa događaja, ostaju kao dokument jednog vremena i pečat autora koji nije znao za predah.

Nekoliko godina Milenko je bio i direktor predstavništva Subaru u Srbiji. Ni tada nije prekinuo rad na svojoj emisiji „Mobil auto“. Izveštavao je sa najvećih svetskih automobilskih događaja, sajmova, uradio nekoliko autentičnih reportaža iz Amerike, proneo kameru i mikrofon meridijanima. Bio je sagovornik koji je svoju srdačnost prenosio na sagovornike.

Pre samo mesec dana, na jednom od brojnih zajedničkih putovanja, razgovarali smo o poslu, porodici, danima koje su ostali za nama. Pričao je sa radošću o unucima, planovima i željama. Otkrio je kako su njegove emisije stigle i do Arhiva Kinoteke; bio je novinar koji je znao posao, predan i neumoran, sa retkom osobinom da se ne osvrće na probleme. Milenko Kozarev je bio šarmer, i taj pristup uneo je u posao koji je voleo.

Bio je član više profesionalnih udruženja, i jedan od osnivača Udruženja profesionalnih automobilskih novinara.

Rođen je 14. decembra 1956. godine u Beogradu, završio je Pravni fakultet. Bio je naš poštovan kolega, prijatelj „Auto magazina“, baš kao što smo mi osećali njegovu naklonost i radost druženja. Vrata je otvarao iskrenošću, osmehom i otvorenošću.

Tako ih je i zatvorio. Takvog ćemo se sećati.

„Auto magazin“

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad