Novi BMW Serije 3 karavan je veći od prethodnika

Pola godine posle predstavljanja potpuno nove BMW Serije 3, stiže i karavan verzija. Novi “trojku” fabričke oznake G20 smo imali prilike da testiramo ne samo na putevima Portugalije, već i na beogradskim ulicama.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavanAuto je potpuno drugačiji od prethodnika, pre svega zbog novog ogibljenja ali i zbog povećanih dimenzija. One su veće i kod karavana, pre svega u pogledu međuosovinskog rastojanja koje je produženo za 41 milimetar.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavanPogađate, ima mnogo više mesta na zadnjim sedištima, ne samo za kolena, već i za glavu, ramena… Prtljažnik nije previše povećan, svega za pet litara, tako da sada ima okruglo 500 litara zapremine.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavanZapravo, povećanje je 32 litre, ako se u obzir uzme da su se prethodnih 495 litara odnosili i na prostor ispod poda prtljažnika. Ukoliko se obore nasloni, dobija se ukupno 1510 litara tovarnog prostora.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavanInteresantno je i to da će svaki BMW Serije 3 Touring imati električno-pokretana vrata prtljažnika, i to sa zasebnim otvaranjem samo zadnjeg stakla, bez obzira na opremu. Standard će biti i LED farovi, kao i krovni nosači.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavanU cenovniku se za sada nalaze tri benzinca i tri dizelaša. BMW 320i ima 184 KS, 330i 258 a M340i 374 konjske snage.

BMW 318d i 320d sa 150 i 190 KS standardno će dolaziti sa manuelnim šestostepenim menjačem, dok će BMW 330d xDrive sa 265 KS standardno imati pogon na sva četiri točka, koji će moći da se poruči i uz 320d.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavanU odnosu na prethodnika novi BMW Serije 3 Touring je sportskiji, sa nižim težištem i idealnom raspodelom mase u odnosu 50:50. Moći će da se poruči i sa M Sport ogibljenjem koje snižava karoseriju za 10 milimetara.

Što se tiče ostalih linija opreme, dostupni su Advantage, Sport Line, Luxury Line i M Sport.

auto magazin srbija bmw serije 3 karavan auto magazin srbija bmw serije 3 karavanauto magazin srbija bmw serije 3 karavanauto magazin srbija bmw serije 3 karavanauto magazin srbija bmw serije 3 karavan

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring