Auto magazin

IONITY ubrzano radi na proširenju mreže punjača

IONITY ubrzano radi na proširenju mreže punjača
24.11.2021.

1

IONITY poseduje najveću mrežu visoko-performantnih stanica za punjenje u Evropi, koja je dostupna većini električnih vozila. Ovaj zajednički poduhvat već proširuje svoje planove za dalju ekspanziju. Do 2025. se očekuje da će broj stanica za punjenje da poraste sa trenutnih 400 na više od 1000. Ovo će rezultirati porastom broja punjača za okvirno 7000 jedinica što je skoro pet puta više od trenutnih 1500.

IONITY Porsche

IONITY mreža koristi evropski standard za punjenje, Combined Charging System (CCS). Tehnologija (800 V) ovih stanica za punjenje znači da mreža može da se koristi za punjenje modela Porsche Tycan do svog punog potencijala od 270 kW. Korišćenjem Porsche usluge punjenja (Porsche Charging Service), vozači modela Tycan imaju prednost standardizovanih i značajno sniženih cena na IONITY stanicama za brzo punjenje; trenutno 0.33 EUR po KWh.

IONITY akcionari su, za sada BMW grupa, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors i KIA, Volkswagen grupa uključujući Audi i Porsche i uskoro investiciona kompanija Blackrock.

IONITY Porsche

IONITY Strategija 2.0: veća mreža  koja nudi značajno viši nivo upotrebne pogodnosti

IONITY stanice za punjenje će pored evropskih autoputeva biti izgrađene i u blizini glavnih gradova i duž prometnih magistralnih puteva. Ove buduće lokacije će biti pokrivene sa 6 do 12 stanica za punjenje. Pored ovoga postojeće stanice duž puteva sa visokom potrebom punjenja će biti opremljene dodatnim punjačima.

Kao sastavni deo vodećeg Oasis koncepta, IONITY ima za cilj značajno unapređenje opšte pogodnosti i usluga. Kako bi uspela u tome, kompanija namerava da obezbedi odgovarajuće površine zemljišta kako bi postavila parkove za punjenje sa pratećim ugostiteljskim uslugama i povezanim prodavnicama.

IONITY Porsche

Porsche Charging Service sa skoro 200,000 posebnih punjača

Porsche Charging Service pruža vozačima pristup stanicama za punjenje koje su u vlasništvu različitih provajdera uključujući i IONITY. Trenutno postoji skoro 200,000 povezanih punjača u Evropi, koji su raspoređeni u 20 država. Među njima je instalirano okvirno 6,500 punjača sa kapacitetom punjenja većim od 50 kW DC. Centralna naplata se vrši kroz Porsche. Pored postojeće IONITY mreže, Porsche planira da postavi sopstvene stanice za brzo punjenje  duž najvažnijih transportnih ruta u Evropi.

Kroz Porsche Destination Charging program, klijenti mogu besplatno da pune svoje električne ili plug-in hibridne Porsche modele na najpopularnijim lokacijama. Program trenutno obezbeđuje više od 2,700 AC punjača u više od 70 zemalja, uključujući odabrane hotele, restorane, aerodrome, šoping centre, sportske klubove i marine. Dalje širenje mreže je u punom zamahu.

IONITY Porsche

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad