Irci kažu da će Ford Focus RS imati 350 KS!

Naše kolege iz magazina Auto-gajd (AutoGuide) otkrili su na irskom sajtu Forda da će novi "ford fokus RS" imati 350 konjskih snaga!

Naše kolege iz magazina Auto-gajd (AutoGuide) otkrili su na irskom sajtu Forda da će novi “ford fokus RS” imati 350 konjskih snaga!

auto magazin ford focus RS geneva 2

Ova informacija je slučajno izašla u javnost a kako bi se to što pre zataškalo, gospodin iz Forda Irska koji je nadležan za odnose sa javnošću ovu informaciju je demantovao i precizirao da su u pitanju netačni podaci.

auto magazin ford focus RS geneva

Ne tako davno pisali smo o “ford fokusu RS” neposredno nakon što su se pojavile prve fabričke fotografije. Od tada pa do danas malo toga novog je otkriveno.

Nije pomoglo ni izlaganje ovog automobila na Fordovom štandu u Ženevi. Stav fabrike je i dalje da će auto imati više od 320 “konja”.

auto magazin ford focus RS geneva

Sigurni smo da su Fordovi konstruktori čekali da se pojavi zvanična, serijska verzija “honde sivik tajp R” i da je zadatak “fokusa RS” da bude bolji od svih konkurenata.

auto magazin ford focus RS geneva

Pokretaće ga 2,3 litarski “ekobust” turbo-benzinac a snaga će se, po ugledu na stara dobra vremena, kada je na reliju vladao “eskort kosvort”, prenositi na sva četiri točka! To je definitivno jedna od bitnih karakteristika koja će “fokus RS” učiniti konkurentnim “golfu R” koji takođe ima pogon na sva četiri točka i 300 “konja”.

auto magazin ford focus RS geneva

Doduše, Folksvagen još uvek razmišlja o uvođenju specijalne varijante “Golfa R” od 400 “konja”; s obzirom da je već veliki broj tjunera iz ovog automobila izvukao tu snagu, pa čak i 420 KS.

auto magazin ford focus RS geneva

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring