Jubilej: 50 godina Mercedes-Benz 600

Pre tačno pola veka, javnosti je predstavljen automobil koji je zasenio sve ono što su proizvođači vozila do tada plasirali na tržište. Na Sajmu automobila u Frankfurtu, pojavio se "mercedes-benc 600"

Vozili su je direktori, ali i Bitlsi…

Za Mercedes ova limuzina nije bila veliki finansijski uspeh, ali je njeno značenje za ugled marke iz Štutgarta neprocenjivo.

[ot-caption title=”” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2013/12/auto-magazin-mercedes-the-beatles-1.jpg”]

Limuzina je u 60-im i 70-im godinama prošlog veka bila izuzetno popularna među šefovima država i muzičkim zvezdama. “Mercedes-benc 600” vozili su i diktatori i Bitlsi. Vozilo je i tehnički i estetski bilo naprosto – posebno. Tehnička rešenja (npr. hidraulika) ili luksuz u unutrašnjosti vozila, plenili su pažnju u celom svetu. Proizvodnja je obustavljena 1981. godine, a do tada je bilo montirano 2677 primeraka. Za kompaniju Mercedes, ova limuzina nije bila veliki finansijski uspeh, ali je njeno značenje za ugled marke iz Štutgarta neprocenjivo. Otuda i dandanas, na specijalizovanim aukcijama i prilikom privatnih prodaja, model “600”, naročito ako je u besprekornom stanju (a većina je upravo ljubomorno čuvana od svojih vlasnika!), dostiže basnoslovne cene.

[ot-caption title=”” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2013/12/auto-magazin-mercedes-tito-3.jpg”]

Za posebne potrebe državnika, Mercedes “600” je izrađivan i u produženoj “pulman” verziji, po pravilu blindiranoj, no takvi primerci su doista muzejski i nije poznato da se niti jedan ikada pojavio na nekoj aukciji.

[ot-caption title=”” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2013/12/Auto-magazin-Mercedes-Benz-600-speedometer.jpg”]

Jugoslovenski predsednik Tito, iako je na raspolaganju imao flotilu najskupljih ondašnjih limuzina, od Kadilaka, do Rols Rojsa (što su, mahom, bila vozila koja su mu poklonili strani državnici i monarsi) , poslednjih petnaestak godina svog života koristio je u službene svrhe isključivo vanserijski blindirani “mercedes 600 pulman”. Vrednost ovog vozila, koje se početkom raspada Jugoslavije zadesilo u Sloveniji, pa su ga Slovenci prisvojili, praktično je neprocenjiva.

[ot-caption title=”” url=”http://www.magazinauto.com/wp-content/uploads/2013/12/auto-magazin-mercedes-tito-2.jpg”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring