Jensen obnavlja proizvodnju

Džensen, ime od kojeg se ljubiteljima automobilizma diže nivo adrenalina u krvi, ponovo će se pojaviti na automobilskom nebu za nekoliko dana

Englezi su poznati po mnogim kompanijama koje su nam podarile egzotične, sportske i luksuzne automobile. Međutim, mnogi se slažu da je ime Džensen vrlo posebno među njima.

6436639841329705670

Ova fabrika pravila je luksuzne i tehnički napredne automobile sedamdesetih godina prošlog veka. Automobil kojeg svih zamišljamo kada se ime Džensen pomene je “interseptor” koji je ostavo veliki trag ne samo po dizajnu i performansama, već i po tehnici.

12296550412075747198

Sledeće nedelje, na Salonu automobila u Ženevi imaćemo prilike da vidimo pokušaj firme Džensen da se vrati u život. Najavili su model “GT” i ponudili su nam dve fotografije modela izrađenog od gline. Sigurni smo da su u stanju da od snova naprave stvarnost.

4560448161079314052

Za “GT” najavljuju V8 motor od 665KS, sekvencijalni i manuelni menjač, sportsko ogibljenje, vrhunske materijale u kabini… Ipak, pitamo se da li je sve ovo dovoljno da se ime Džensen vrati na način koji i zaslužuje. Oni su ipak svetu prestavili prvi automobil sa pogonom na sva četiri točka, a prvi su ugradili i sistem protiv blokiranja točkova (ABS).

Auto magazin interceptor 02

Pored modela “GT”, još od 2011. godine najavljuju nam i obnovljeni “interseptor”. Od tada potiču i crteži koje vam predstaljamo. Tvrde da će se “interseptor 2” pojaviti za nekoliko godina i da će biti nešto neviđeno. Iskreno se nadamo da će biti u stanju da opravda svoje plemenito ime, ali…

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring