Još jedna najava za Audi Q6

"Audi Q6" će uskoro postati realnost. Serijski model će se pojaviti 2018. godine a do tada ćemo imati prilike da vidimo koncept sa elektro-pogonom "e-tron"

Par nedelja nakon prve najave za “audi Q6” stiže nam i druga. Ovaj put, nova informacija je ta da će “Q6 koncept” na Salonu automobila u Frankfurtu biti prikazan u “e-tron” varijanti, odnosno sa elektro-pogonom.

Ovo će ujedno biti i prvi kupe-krosover kompanije iz Ingolštata a po svojim dimenzijama će biti pozicioniran, kako i sam naziv kaže, između modela “Q5” i “Q7”.

auto magazin audi q6

Kako to obično biva, proizvođači automobila prototipove novih modela predstavljaju sa novim tehnologijama koje predstavljaju vrhunac inženjeringa. Tako je i ovaj put.

“Audi Q6” će biti izložen na štandu kao potpuno električno vozilo izuzetnog koeficijenta aerodinamike od svega 0,25 Cd. Elektro-motori su zapravo pozajmljeni od modela “R8 e-tron”. U pitanju su tri motora, od kojih je jedan postavljen napred a druga dva pokreću zadnje točkove.

auto magazin audi q6

Interesantno je da će u serijsku verziju biti ugrađene najnovije litijum-jonske baterije koje su razvijene u saradnji sa kompanijama LG i Samsung. One omogućavaju autonomiju od čak 500 kilometara a postavljene su na sredini vozila u podu tako da je istovremeno spušten centar mase što će svakako doprineti i boljim voznim karakteristikama.

auto magazin audi q6

Unutrašnjost je projektovana tako da može da primi četiri odrasle osobe. Tu je i nekoliko OLED displeja, uključujući i dva za putnike pozadi. Na komandnoj tabli je maksimalno smanjen broj tastera i dugmića a njihovu funkciju menjaju displeji.

Audi je najavio i da će serijska verzija biti spremna za 2018. godinu.

auto magazin audi q6

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring