Nova Hyundai Elantra u najavi

Nova Hyundai Elantra, sudeći po crtežu, mnoge podseća na vrlo ozbiljne poznate limuzine. Do kraja godine saznaćemo i konačan izgled

Hjundai je zagolicao maštu svojih vernih obožavalaca novim crtežom buduće generacije “elantre”. Za one koji ne znaju, “elantra” je sedan C segmenta, odnosno limuzina na bazi “i30”.

Do sada je na neki način bila niskobudžetna limuzina, koja je najveći broj kupaca nalazila u nerazvijenim zemljama ali i u Sjedinjenim američkim državama. Ovaj put, sudeći po crtežu, Hjundai se podrudio da auto ima manje kič elemanata bar kada su u pitanju linije karoserije.

Konture su dosta svedenije i elegantnije, tako da buduća “elantra” mnogo podseća na različite aktuelne modele kao što su “ford mondeo”, “jaguar XE”, pa čak i “BMW serije 3”.

Zvaničnih podataka o mehanici za sada nema ali se pretpostavlja da će naslediti postojeće motore koji se ugrađuju u Kijine i Hjundai modele.

Sudeći po ciljnoj grupi, premijeru ne treba očekivati u Frankfurtu već nešto kasnije u Novembru, kada će biti održan Salon automobila u Los Anđelesu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring