Jubilarna 750.000. Opel Insignia je OPC Sports Tourer

"Opel" je dobio još jedan razlog za slavlje. Sa proizvodnih traka sišao je jubilarni 750.000. primerak Opelovog vodećeg modela u fabrici u Riselshajmu. Tim za finalno sklapanje, koji vodi upravnik fabrike Aksel Šajben (Axel Scheiben), proslavio je dolazak "opel insignije OPC sports turer" u ekskluzivnoj "OPC" jarko plavoj boji

“Opel” je dobio još jedan razlog za slavlje. Sa proizvodnih traka sišao je jubilarni 750.000. primerak Opelovog vodećeg modela u fabrici u Riselshajmu. Tim za finalno sklapanje, koji vodi upravnik fabrike Aksel Šajben (Axel Scheiben), proslavio je dolazak “opel insignije OPC sports turer” u ekskluzivnoj “OPC” jarko plavoj boji.

Jubilarni automobil je perjanica u “insignijinoj” proizvodnoj liniji. Pogoni ga 2,8 litarski turbo motor sa 239 kW/325 KS, koji maksimalni obrtni moment od 435 Nm šalje na sve točkove. Ovaj karavan iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 6,3 sekunde.

Inače, Opelova perjanica se proizvodi ekskluzivno u glavnoj fabrici u Riselshajmu.

“Opel insignija”, koja je osvojila prestižno priznanje za „Evropski automobil godine 2009.“, godinu dana nakon lansiranja, postala je još popularnija od kada je na scenu stupila druga generacija, krajem leta 2013.

Do danas, nova verzija je naručena 155.000 puta. Samo prošle godine, Opel je prodao više od 100.000 “insignija”, što je porast od oko 19 odsto. Ovo je perjanicu marke učinilo četvrtim najpopularnijim Opelovim modelom.

Prošle godine, za Opelovom limuzinom srednje veličine posebno interesovanje je pokazano u Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj i Španiji, dok je generalno u Evropi zabeležen najveći procentualni tržišni rast u segmentu.

Insignia je spremna za još veći međunarodni uspeh. Kasnije u toku ove godine, “insignija OPC” sedan će se naći na putu za Australiju i Novi Zeland pod imenom “holden insignija VXR”.

Pored toga, posebna verzija “insignije” će biti proizvođena u Riselshajmu pred kraj dekade, kada će biti prodavana na tržištu SAD kao novi model Bjuika.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring