Prvi Mercedes CLA Shooting Brake sišao sa trake u Kečkemetu

Proizvodnja "mercedesa CLA šuting brejk" je počela i to u mađarskoj fabrici u Kečkemetu. Na malu kupe-limuzinu i karavan verziji sa nestrpljenjem čeka veliki broj kupaca, pre svega zbog specifičnog i jedinstvenog izgleda koji je preuzela sa većeg brata "mercedesa CLS šuting brejk"

Proizvodnja “mercedesa CLA šuting brejk” je počela i to u mađarskoj fabrici u Kečkemetu. Na malu kupe-limuzinu i karavan verziji sa nestrpljenjem čeka veliki broj kupaca, pre svega zbog specifičnog i jedinstvenog izgleda koji je preuzela sa većeg brata “mercedesa CLS šuting brejk”.

auto magazin mercedes cla shooting brake keckemet 4

Pod haubom je nekoliko motora, od kojih neki odgovaraju i kupcima koji ne žele da potroše previše novca na registraciju. U ponudi su 1,6 i 2,0 benzinci sa 156, 122 i 211 konjskih snaga za najveći motor, kao i dizelaš zapremine 2,1 litar u varijantama sa 136 i 177 “konja”.

auto magazin mercedes cla shooting brake keckemet 3

Za one koji ipak žele vrhunske performanse u malom ali atraktivnom pakovanju Mercedes je pripremio “CLA 45 AMG šuting brejk” sa 2,0 turbo-benzincem koji postiže 360 “konja” i čak 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

auto magazin mercedes cla shooting brake keckemet 2

Ovaj motor je uparen sa sedmostepenim “AMS spidšift” menjačem sa dve lamele a snaga se prenosi na sva četiri točka. Do “stotke” ubrzava za 4,7 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

auto magazin mercedes cla shooting brake keckemet 5

“Mercedes CLA šuting brejk” je već dostupan kada su u pitanju porudžbine, a prve ispruke kupcima se očekuju već u martu.

Inače, osim Mercedesa, u Mađarskoj proizvodnju imaju i brendovi kao što su Audi, Opel (GM) i Suzuki.

auto magazin mercedes cla shooting brake keckemet 6

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring