Jutta Kleinschmidt nas vozi u ABT Cupra XE bolidu

1

Ekipa Auto magazina je sletela na aerodrom u Barseloni, gde prisustvujemo dinamičkoj prezentaciji svih Cupra modela. Auto magazin je jedini specijalizovani automobilski časopis iz Srbije koji prisustvuje ovom događaju. Ujedno, ovo je i jedna od najbolje organizovanih međunarodnih prezentacija kojoj smo prisustvovali.

cupra leon

Cilj događa je da se novinarima prikaže kompletna gama Cupra brenda, a među najnovijima svakako je i Leon koji vozimo. Seli smo za volan modela Cupra Leon 1,4 e-Hybrid sa 245 KS.

cupra leon

Pokazalo se da ume da bude vrlo brz, pogotovo sa kick-down funkcijom, pa s pravom nosi znak najnovije španske marke brzih automobila.

cupra leon

Posle kraće vožnje stigli smo u idilično špansko selo Castellfullit Del Boix u Kataloniji, koje ni približno nije prosto kao što se kaže u našem žargonu.

cupra

Na ulazu u jednu staru vlastelinsku kuću dočekao nas je potpuno električni Cupra Born sa 204 konjske snage, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekunde i ima domet od 548 kilometara.

cupra

Na žalost, nismo imali prilike da ga vozimo, ali smo mogli da se uverimo da je ovo Cupra sa najkvalitetnijim materijalima u enterijeru. Praktično, pripada premijum segmentu.

cupra

Domaćini vode računa o korona merama, pa je na licu mesta organizovano i testiranje za novinare kako bi svi bili bezbedni. Ipak, najatraktivniji događaj tek sledi!
cupra
Ekipa Cupra tima je za novinare obezbedila i vrhunsku atrakciju! Naime, na prašnjavoj stazi sačekala nas je legendarna Jutta Kleinschmidt, prva i za sada jedina žena pobednica na čuvenom Dakar reliju.
cupra
Povod je njeno učešće na Extreme E trkama čisto električnih automobila u potpunom reli izdanju. Poziva nas da sednemo na mesto suvozača njenog bolida ABT CUPRA XE, kako bi nam pokazala potencijal trkačke sprave kojom upravlja. Ovo je zaista ogromna privilegija!
Posle atraktivne, pa i zastrašujuće vožnje sa skokovima i letenjem preko prevoja, Cupra je odlučila da pripremi još jedan spektakl. Ovoga puta, reč je o gurmanskim specijalitetima.
Iz svake zemlje u kojoj se vozi Dakar reli, pripremljeno je po jedno jelo…
cupra cupra cupra cupra cupra cupra cupra cupra

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring