Koliko je nova Opel Astra Nemica a koliko Francuskinja?

1

Dizajn nove Opel Astre bio je ne malo iznenađenje za sve ljubitelje automobila. Uostalom, tako nešto mogli smo i da očekujemo, otkako je PSA grupacija preuzela Opel.

opel astra

Oštre linije i pre svega karakteristični prednji kraj pod nazovom Opel Vizor, lajtmotivi su najnovijeg hečbeka C segmenta iz Riselshajma. Pogađate, dobar deo tehnike je preuzet od francuske braće, pre svega nedavno predstavljenog Peugeota 308.

opel astra

Zanimljivo je da je nova Opel Astra svega četiri milimetra duža u odnosu na prethodnu generaciju, uprkos povećanju međuosovinskog rastojanja za 13 milimetara, koje sada ukupno iznosi 2675 milimetara.

Kao što se i očekuje, profitirali su ne samo putnici na zadnjim sedištima, već je ozbiljno povećan kapacitet prtljažnika na 422 litra.

opel astra

U saopštenju za novinare, navodi se da je Asta u potpunosti dizajnirana i razvijena u Opelovoj matičnoj kući u Riselshajmu. Odmah se navode Intelli-Lux LED farovi koji su unapređena verzija farova prethodne generacije Astre. Ukupno imaju 168 LED elemenata, koji se aktiviraju po potrebi kako ne bi zaslepeli vozače vozila ispred.

opel astra

Još jedna bitna stavka za koju su takođe zaslužni nemački konstruktori su sedišta. Razvijena su sa AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) sertifikatom nemačke asocijacije ortopeda. Koliko je Astra sportskija, u prilog govori činjenica da se u njoj sedi 12 milimetara niže nego u prethodnoj generaciji.

opel astra

U kombinaciji sa Nappa kožom može da se poruči ne samo hlađenje već i grejanje sedišta, kao i masaža za vozača. Ako bude kao u prethodnoj Astri, slobodno možemo da kažemo da će to biti jedna od najboljih masaža u auto-indsutriji. Ko želi, moći će da poruči i sedišta presvučena alkantarom.

opel astra

Nova Opel Astra može da se pohvali poluautonomnom vožnjom, kao i kamerom od 360 stepeni. U unutrašnjosti su, očekivano, veliki displeji. Oba su dijagonale deset inča, s tim što je jedan rezervisan za ulogu digitalnih instrumenata.

opel astra

Što se tiče mehanike, ovde već nastupaju Francuzi, sa modularnom EMP2 platformom. To znači da dobar deo mehanike deli sa francuskom braćom, ali sa vrlo specifičnim izmenama. Sva podešavanja su odrađena tako da je vožnja u najvećoj meri prilagođena velikim putnim brzinama na Atobanu.

opel astra

Motori će takođe biti preuzeti od Francuza, kao što su 1,2 turbo-benzinac sa 110 i 130 konjskih snaga. I dalje će u ponudi biti dizel, a velika novina je uvođenje plag-in hibridne tehnologije sa ukupnom snagom sistema od 225 KS.

opel astra

Šestostepeni manuelni menjač je standard na benzincima i dizelašima, dok je osmostepeni automatik opcija na snažnijim verzijama.

Poučivanje nove Astre biće moguće od jeseni, dok će prvi primerci stići do svojih kupaca početkom 2022.

opel astra

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring