Kalašnjikov predstavio Electric CV-1 Concept

Umesto oružja, Kalašnjikov bi mogao da počne sa proizvodnjom električnih automobila. Prototip koji vam prikazujemo je prvi korak ka tome

Kompanija Kalašnjikov svima je dobro poznata po proizvodnji oružja. Ovaj put, koncept nije vezan za puške, već za automobile iako je predstavljen na Vojno-tehničkom forumu u mestu Kubinka.

auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1

Reč je o Electric CV-1 Concept automobilu baziranom na nekadašnjem modelu iž-21252 Kombi, koji se proizvodio u Ukrajini od 1973. do 1997. godine.

auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1

Kalašnjikov nije izneo mnogo tehničkih detalja, osim da je baterija kapaciteta 90 kWh, ali i da ima nekoliko originalnih sistema koji su razvijeni unutar grupacije.

auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1

Auto je opremljen sistemom za brzo punjenje i “revolucionarnim inverterom”. Do “stotke” stiže za šest sekundi i može da pređe 350 kilometara sa jednim punjenjem.

Ako do serijske proizvodnje ikada dođe, svakako auto neće biti baziran na prastarom Ižu, koji je poslužio samo kao osnova za eksperimentisanje sa kompleksnim električnim sistemima.

auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1auto-magazin-srbija-kalashnikov-cv-1

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring