Karavan Opel komercijalnih vozila krenuo kroz Srbiju

Nakon Beograda, karavan Opel komercijalnih vozila posetiće Požarevac, Čačak, Niš, a zatim će nastaviti za Makedoniju i Bugarsku.

Juče je u Opelovom prodajno-servisnom centru Autopromet zvanično počeo Opel CV Road Show – karavan Opel komercijalnih vozila koji će pored Beograda posetiti Požarevac (08.09.2015.-11.09.2015.), Čačak (08.09.2015.-11.09.2015.), Niš (08.09.2015.-11.09.2015.) i potom nastaviti za Makedoniju, a zatim u Bugarsku.

Prisutnima se na početku obratio direktor Opela, gospodin Dragan Nenadović, koji je naglasio Opelovu nameru da ojača svoj položaj na tržištu lakih komercijalnih vozila.

Broj registracija Opelovih lakih komercijalnih vozila u prvih šest meseci 2015. je najviši u poslednjih sedam godina, sa povećanjem od 25 odsto u odnosu na isti period 2014. u Evropi. Izvanredni polugodišnji rezultati pokazuju da naša strategija u segmentu lakih komercijalnih vozila funkcioniše kako treba – rekao je Nenadović.

Nakon gospodina Nenadovića, prisutima se obratio gospodin Branislav Milošević, flotni menadžer Autoprometa, koji je pokazao kako svako od vozila funkcioniše u praksi. Prisutni su zatim imali priliku da se bliže upoznaju sa svakim vozilom i testiraju najzanimljivije modele.

auto magazin srbija karavan opel komercijalnih vozila

“Opel vivaro kombi”

Druga generacija Opel Vivara, bestselera marke u LCV (Light Commercial Vehicles) klasi, sa oko 50.000 proizvedenih jedinica godišnje, lansirana je u jesen 2014. Kao model za 2016., Vivaro Combi će biti dostupan sa novim turbo dizelima.

Model sa 1.6 CDTI (70 kW/95 KS i 260 Nm) agregatom predstavlja osnovnu opciju. Kombinovana potrošnja od 6,2 litre, uz emisiju CO2 od 164 grama po kilometru je na istom nivou kao kod prethodnika, koji je raspolagao sa 5 ks manje.

Novi 1.6 BiTurbo CDTI će biti dostupan sa 92 kW/125 KS, što takođe predstavlja povećanje od 5 ks u odnosu na prethodni model. Ovi motori proizvode 320 odnosno 340 Nm, što je dovoljno snage za obavljanje zahtevnih zadataka.

auto magazin srbija karavan opel komercijalnih vozila

“Opel movano combi” i “movano bus”

Movano Combi i Movano Bus su takođe dostupni sa novim 2,3 litarskim BiTurbo dizel motorima u dva nivoa snage. Zahvaljujući Opelovom BlueInjection sistemu tretiranja izduvnih gasova, ovi agregati su u skladu sa striktnim Evro 6 ekološkim standardima.

Najsnažniji motor u Movano Combiju sada isporučuje 125 kW/170 ks i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je povećanje od 20 Nm i 7 ks u odnosu na prethodni Movano Combi. U isto vreme, potrošnja je redukovana za 0,1 l/100 km. Dodatni, novi 2,3 litarski BiTurbo sa 145 ks, isporučuje maksimalni obrtni moment od 360 Nm, uz smanjenu potrošnju goriva, koja u proseku iznosi 6,3 litre evrodizela na 100 kilometara.

Opel je dva krajnje efikasna BiTurbo motora namenio i za Movano Bus. Prvi dolazi u vidu 2,3 litarske BiTurbo jedinice koja zamenjuje aktuelnu perjanicu od 150 ks u Movano Busu. Novi agregat raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 380 Nm, što je poboljšanje od 9 odsto. Pored toga, BiTurbo sa 107 kW/145 ks, sa maksimalnim obrtnim momentom od 360 Nm, takođe će biti dostupan za modelnu 2016. godinu.

Svi novi motori dolaze sa Start/Stop sistemom, uz dodatni ECO režim vožnje koji aktivira vozač, u kombinaciji sa manuelnom šestostepenom transmisijom. Paket sistema asistencije vozaču dostupan za Movano nudi viši nivo komfora i bezbednosti. Sistem asistencije dugih svetala (High Beam Assist), svetla za maglu, sistem asistencije izlaska iz vozne trake (Lane Keep Assist) i putni računar, čine vožnju prijatnijom i opuštajućom.

auto magazin srbija karavan opel komercijalnih vozila

“Opel combo”

Poboljšane performanse u kombinaciji sa smanjenom potrošnjom i boljim ekološkim atributima su ključne vrednosti novih motora u Opel Combo Touru. Evro 6 turbo dizeli u vidu 1,6 litarskog CDTI sa 70 kW/95 ks i 88 kW/120 ks, zameniće odlazeće jedinice sa 66 kW/90 ks i 77 kW/105 ks. Oba nivoa snage su opciono dostupna sa ili bez ecoFLEX tehnologije, uključujući i Start/Stop funkciju.

Inženjeri su uspeli da povećaju snagu za 5 „konja“ i smanje potrošnju ecoFLEX varijante (95 ks), uz prosečnu potrošnju goriva redukovanu sa 5,0 na 4,7 litara dizela, što je ekvivalentno 124 grama CO2 po kilometru. Snaga potentnijeg motora je povećana za, ni manje ni više, nego 15 ks.

Potrošnja goriva ecoFLEX verzije je redukovana sa 5,2 na 4,7 litara, a emisija CO2 sa 138 na 124 grama po kilometru. Pored Start/Stop sistema, ecoFLEX tehnologija novih motora uključuje i novi, inteligentni alternator sa rekuperacijom kočione energije, podesivu uljnu pumpu, ulje niskog trenja, uz pneumatike sa niskim koeficijentom otpora pri kotrljanju i aerodinamički paket. Sve navedeno pomaže redukciji emisije štetnih gasova.

auto magazin srbija karavan opel komercijalnih vozila

Prednosti konverzija sertifikovanih od strane Opela

Izborom konverzije koju je obavilo treće lice sertifikovano od strane Opela, kupac može očekivati pogodnosti slične onima koje nude proizvodi koje se isporučuju iz fabrike. Opelova standardna 24-mesečna garancije neograničena kilometražom i dalje važi za osnovni model, dok se od firme koja vrši konverziju očekuje da ponudi odgovarajuću garanciju za izvršene modifikacije.

Proces sertifikacije podrazumeva da Opelovi inženjeri za LCV konverziju ocenjuju integrisanost vozila i postepeno odobravaju faze proizvodnje vozila, gde je to potrebno. Uručivanje ugovora i izdavanje sertifikata konverzije potvrđuju pridržavanje Opelovih smernica za konverziju i standarda kvaliteta.

auto magazin srbija karavan opel komercijalnih vozila

Kao i kod fabričke konverzije, kupac ostvaruje prednosti rešavanja svih pitanja na jednom mestu, sa skraćenim vremenom isporuke. Konverzija se konkretizuje i naručuje preko prodavaca Opela, tako da osnovni model može biti upućen firmi koja vrši konvrziju dorektno iz fabrike, a potom prodavcu radi isporuke kupcu.

U najvećem broju slučajeva, biće izdat samo jedan račun od strane prodavca Opela. Na raspolaganju su i Opelovi lizing i finansijski aranžmani, podložni uslovima na tržištu, a sertifikovana vozila se kvalifikuju za potpunu postprodajnu i servisnu podršku od prodavaca Opela, tako da firma koja je izvršila konverziju preuzima odgovornost za modifikacije.

auto magazin srbija karavan opel komercijalnih vozila

Informacije o cenama Opelovih komercijalnih vozila možete pronaći na www.opel.rs.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring