Nova Kia Sorento u salonima širom Srbije

Prodaja najvećeg terenca Kije nedavno je počela i u Srbiji. Ovaj ekskluzivni SUV južnokorejskog proizvođača kod nas se nudi isključivo sa najjačim motorom i najbogatijim paketom opreme

Treća generacija najvećeg Kijinog terenca od nedavno može da se kupi i u Srbiji. U odnosu na prethodne dve može da se pohvali još većim luksuzom i generalno, premijum atmosferom koju ćine veoma bogata oprema i atraktivan dizajn za koji je i dalje zaslužan Peter Šrajer.

Novi “sorento” je duži 95 milimetara, niži 15 i širi pet milimetara u odnosu na svog prethodnika. Fabrika ističe da su velika poboljšanja napravljena u pogledu smanjenja buke i vibracija u kabini.

Auto magazin srbija kia sorento u srbiji

Na evropskom tržištu “sorento” će biti dostupan sa jednim benzincem zapremine 2,4 litra i dva dizelaša zapremine 2,0 i 2,2 litra. U Srbiji će se prodavati isključivo najveći i ujedno najjači dizelaš sa 197 “konja” i jednim, pogađate, najbogatijim paketom opreme “EX platinum”.

Auto magazin srbija kia sorento u srbiji

Osim automatskog menjača i pogona na sva četiri točka, “sorento” je standardno opremljen brojnim dodacima koji su zanimljivi Evropljanima. Mi ćemo izdvojiti samo neke detalje kako biste stvorili sliku o luksuzu koji novi “sorento pruža”.

Auto magazin srbija kia sorento u srbiji
Milan Derbogosijan kao domaćin je bio zadužen za predstavljanje najluksuznije Kije

Dakle, na spisku standardne opreme nalaze se ksenoni, brisači sa odmrzavanjem, kamere za nadzor okoline vozila koje pokrivaju ugao od 360 stepeni, sistem za kontrolu napuštanja saobraćajne trake i kontrolu mrtvog ugla…

Auto magazin srbija kia sorento u srbiji
Kolege iz drugih medija su se složile da najskuplji modeli imaju dobru prođu u Srbiji

Tu su još beskontaktno otključavanje i startovanje motora, ambijentalno osvetljenje, navigacija sa displejem dijagonale osam inča i mapama svih evropskih zemalja, panoramski pokretni krov, elektro-podesiva prednja sedišta sa grejanjem i hlađenjem, alu-felne prečnika 19 inča i još mnogo toga.

Ovako opremljena “kia sorento” sa promotivnim popustom od 4.000 evra može da se nabavi za 55.990 evra sa PDV-om. Garancija je, kao i za ostale modele Kije, sedam godina ili 150.000 kilometara.

Auto magazin srbija kia sorento u srbiji

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring