Auto magazin

Kia dobila novog šefa dizajna

Kia dobila novog šefa dizajna
16.06.2023.

Kia i dalje jača svoje dizajnerske mogućnosti. Početkom godine je podpredsednik Teck Koun Kim postavljen na mesto vođe dizajna novih modela, a sada će John Buckingham preuzeti ulogu vođe dizajna eksterijera tih novih modela kako bi pomogao brendu da ostvari svoje dizajnerske ambicije.

Podpredsednik Kim biće zadužen za dizajn eksterijera, enterijera i CMF (Color, Materials, Finish) za celu paletu vozila Kia. John Buckingham će u svojoj novoj ulozi da vodi brigu o Kijinom spoljašnjem dizajnu i biće desna ruka podpredsednika Kima.

Kijina dizajnerska filozofija “Opposites United” za njenu vodeću ulogu na području mobilnosti budućnosti i uvođenje naprednog pristupa obliku i funkciji

Kia sa svojom dizajnerskom filozofijom “Opposites United” želi da preuzme vodeću ulogu u dizajnu budućnosti. Za ostvarenje ovog cilja je Karim Habib, izvršni podpredsednik Kije i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra, uveo inovativnu i proaktivnu organizacionu kulturu s kojom je opunomoćio svoje dizajnere.

Buckingham će voditi buduće usmerenje i postupke dizajna spoljašnjosti vozila Kia i doprinositi Kijinim ambicijama u postavljanju najviših dizajnerskih standarda svetske automobilske industrije. Buckingham će na osnovu svog bogatog iskustva u dizajniranju električnih vozila značajno da doprinese dizajnu spoljašnjosti Kijinih vozila sledeće generacije, uključujući sve električne modele.

Buckingham ima više od 18 godina iskustva u dizajniranju luksuznih i električnih vozila

Buckingham je vrlo cenjen dizajner u svetskoj automobilskoj industriji. Pre nego što se pridružio brendu Kia obavljao je vodeće funkcije u dizajnu za više luksuznih automobilskih brendova, između ostalog Bentley Motors, BMW i Faraday Future. U Faraday Future bio je zadužen za završni razvoj i tržišno lansiranje modela FF91, najvažnijeg električnog vozila ovog brenda, kao i vođenje dizajna njegovih budućih modela.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]