Auto magazin

Kia na salonu u Šangaju predstavlja K3 i plug-in hibridni K3

Kia na salonu u Šangaju predstavlja K3 i plug-in hibridni K3
18.04.2019.

Kia Motors je na salonu automobila u Šangaju predstavila model Kia K3 i njegovu plug-in hibridnu varijantu K3. Najnovija varijanta limuzine srednje klase dizajnirana je i konstruisana isključivo za kinesko tržište, gde za razliku od Evrope prevladavaju limuzine.

K3 i K3 Plug-in Hybrid učestvovaće u kineskom turing prvenstvu CTCC (China Touring Car Championship), na kojem će K3 CTCC predstavljati sve dinamične mogućnosti Kijinog najnovijeg modela.

Koncept ‘Imagine by Kia’ na kineskoj premijeri
Kia u Šangaju takođe predstavlja svoj novi koncept ‘Imagine by Kia’, premijerno predstavljenog u martu na salonu u Ženevi, kao i interaktivno predstavljanje svojih najnovijih tehnologija.

Novi model u Šangaju predstavlja potpuno novi dizajn i najnovije tehnologije, koje traže kineski kupci. Dizajn novog K3 poveren je potpredsedniku i vođi Kijinog dizajna za Kinu, Olegu Sonu.

Novi K3 biće raspoloživ sa dva benzinskima motora – sa 1,5-litarskim atmosferskim i 1,4-litarskim T-GDI turbobenzinskim motorom.

K3 Plug-in Hybrid takođe je u Šangaju premijerno predstavljen i namenjen je pozicionisanju Kije na tronu globalnog lidera proizvođača alternativnih pogona.

Eksterijer i enterijer modela K3 Plug-in Hybrid suptilno se razlikuju od obične K3 varijante.

Novi K3 CTCC će pokazati Kijin trkački potencijal

K3 CTCC, čiji nastanak je inspirisan Kijinim GT modelima, namenjen je zauzimanju pobedničkog trona na kružnim trkama. Vozilo će nastupati u novoj sezoni 2019 CTCC.

Potpuno električni koncept ‘Imagine by Kia’

Koncept ‘Imagine by Kia’, razotokriven nedavno na salonu u Ženevi, sada u Šangaju doživljava azijsku premijeru. Potpuno električnu sportsku limuzinu su dizajnirali u Kijinom evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu.

Ovaj koncept, koji je vizuelno utelovljenje Kijine privrženosti napredovanju ka uzbudljivom svetu elektrifikacije, prvo je Kijino potpuno električno 4-vratno vozilo.

Iako koncept ‘Imagine by Kia’ trenutno još nije namenjen serijskoj proizvodnji, najavljuje dizajnerske elemente eksterijera i enterijera, koji se može vrlo lako prilagoditi budućoj serijskoj proizvodnji ovog brenda.

Kia R.E.A.D. – kineski debi sistema prilagođavanja vožnje emocionalnom raspoloženju u realnom vremenu

Kia Motors u Šangaju predstavlja nove tehnologije, razvijene za post-autonomnu vožnju. Kijin sistem prilagođavanja vožnje emocionalnom raspoloženju u realnom vremenu (R.E.A.D.) je usmeren u budućnost, kada će autonomna vozila biti norma, a poboljšanje iskustva čovekove mobilnosti prioritet.

Sistem R.E.A.D. može pomoću tehnologije veštačke inteligencije i prepoznavanja bioloških signala analizom vozačevog emocionalnog stanja u realnom vremenu optimizovati i pojedinačnoj osobi prilagoditi prostor u kabini vozila.

Tehnologija prati vozačevo emocionalno stanje upotrebom senzora, koji čitaju njegove izraze lica, puls i provodnost kože (elektrodermalna aktivnost).

Sistem prilagodi kabinu sa obzirom na ocenu pet osećaja i tako stvara bolju sredinu. Tehnologija mašinskog učenja veštačke inteligencije omogućava kreiranje osnove ponašanja korisnika, na osnovu čega sledi identifikacija uzoraka i trendova i u skladu sa tim prilagođava kabinu.

Posetioci Kijinog šangajskog izložbenog prostora mogu tokom organizovanih ogleda i sami da isprobaju sistem R.E.A.D.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Prelep i prema svim testovima kvalitetan premijum model. [...]

U električnim automobilima ovaj sistem radi malo drugačije, samo motori imaju ulogu u upravjanju, koordinišu [...]

PP aparati su zaknska obaveza ali koliko vozila ih ima? Možda 40% a i to [...]

Preuzmite Auto magazin za android