Auto magazin

Premijera najvećeg: ovo je novi Mercedes GLS

Premijera najvećeg: ovo je novi Mercedes GLS
17.04.2019.

Mercedes je u Njujorku predstavio najveći u gami SUV modela – potpuno novi GLS. Ovo je zapravo S klasa među terencima. U odnosu na prethodnika, ova luksuzna lađa na točkovima je duža za 77 milimetra i 22 milimetra šira.

Što je najvažnije, ima 60 milimetra duže međuosovinsko rastojanje, što uopšte nije mala stvar kada je u pitanju prostor pozadi. Tu mislimo na drugi ali i treći red sedišta.

Osim standardne varijante sa sedam sedišta, Mercedes nudi novi GLS i u kombinaciji sa šest sedišta, gde svako za sebe predstavlja vrhunsku individualnu fotelju. To je prvi put da Mercedes nudi ovakvu opciju za GLS.

Veliku novinu predstavlja moćni V8 motor koji pokreće GLS 580 4MATIC. Reč je o lakom hibridu sa 48 voltnim sistemom koji isporučuje 489 konjskih snaga i 700 njutn-metara maksimalnog obrtnog momenta.

Dodatne 22 konjske snage i 250 Nm su dostupni u kratkom vremenskom periodu u vidu pomoći elektro-motora integrisanog u starter, koji ujedno i puni baterije.

 

Što se tiče dizelaša, Mercedes je predstavio GLS 350 d 4MATIC sa 286 KS i 600 Nm, kao i GLS 400 d 4MATIC sa 330 KS i 700 Nm. Svi motori će biti iskombinovani sa devetostepenim automatskim menjačem.

Ofroud vožnja bi trebalo da predstavlja pravo uživanje zahvaljujući opcionom E-aktivnom ogibljenju. Ono takođe radi pod naponom od 48 volti. Za sada verujemo na reč Mercedesu da je ovaj sistem još udobniji od standardnog vazdušnog ogibljenja.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Sigurno mu nisu platili. [...]

Prelepi i preveliki [...]

Volvo je bio iostao u vrhu po brizi o bezbednosti svih učesnika saobraćaja. a biciklisti [...]

Postovanje... Interesuje me presvlake za BMW 525 karavan 2008..imam kozu pa leti je nepodnosljivo...(k alitetan [...]

Izgleda malo nabudženo, ali ovakvi automobili psotaju popularni. Veliko bogatstvo opreme mu daje atkrativnost, ali [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »