Auto magazin

Trabant u interpretaciji Vilner tjunerske kuće

Trabant u interpretaciji Vilner tjunerske kuće
17.04.2019.

Čuvena tjunerska kuća iz Bugarske, Vilner, specijalizovana je za prerade automobila svih marki, uključujući i najskuplje modele super-automobila i ultra-luksuznih limuzina.

U poslednje vreme tema njihovih kreativnih radova su automobili koji su obeležili osamdesete godine. Među njima se našao i Trabant, auto koji je uz Wartburga održavao Istočnu Nemačku i istok Evrope na točkovima za vreme komunizma.

Mi u Srbiji nemamo taj odnos prema Trabantu kakav su imali u drugim zemljama, ali je svakako zanimljivo da se pokaže šta je taj auto za njih predstavljao.

Iz tog razloga Vilner je odlučio da se posveti Trabantu, koji je bio vrlo popularan i u Bugarskoj. Uzeli su jedan primerak proizveden posle maja 1990. godine.

To je prelomni trenutak koji je označio početak kraja Trabanta. Tada je, umesto dvolicilindarskog dvotaktnog motora počela ugradnja četvorocilindarskog motora zapremine 1043 ccm iz VW Pola prve generacije. Imao je 45 konjskih snaga, četvorostepeni menjač i masu od 700 kilograma.

Modernizacija nije mnogo pomogla, s obzirom da je proizvodnja ubrzo prekinuta posle ujedinjenja Nemačke.

Trabant je danas simbol jednog vremena i cene su im sve veće. Za razliku od devedesetih, kada je mogao da se kupi za svega nekoliko maraka, danas je situacija dosta drugačija.

Vilner ne navodi cenu sređivanja njihovog primerka ali sigurno je da nije malo koštalo. Polako dolazi vreme kada će vožnja Trabantom biti više nego cool…

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Sigurno mu nisu platili. [...]

Prelepi i preveliki [...]

Volvo je bio iostao u vrhu po brizi o bezbednosti svih učesnika saobraćaja. a biciklisti [...]

Postovanje... Interesuje me presvlake za BMW 525 karavan 2008..imam kozu pa leti je nepodnosljivo...(k alitetan [...]

Izgleda malo nabudženo, ali ovakvi automobili psotaju popularni. Veliko bogatstvo opreme mu daje atkrativnost, ali [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »