Auto magazin

Renault Trucks u Srbiji organizuje takmičenje u ekonomičnoj vožnji

Renault Trucks u Srbiji organizuje takmičenje u ekonomičnoj vožnji
17.04.2019.

Peti put zaredom, Renault Trucks i u Srbiji organizuje već tradicionalno takmičenje vozača Optifuel Challenge – u ekonomičnom, promišljenom i racionalnom upravljanju kamionima ove marke.

Ovogodišnje takmičenje je otvoreno isključivo za vozače Renault Trucks T Range kamiona u Srbiji, odnosno preduzeća iz Srbije koja poseduju više od dva takva kamiona opremljena uređajem Optifleet i koja su svoje učestvovanje potvrdila registracijom za takmičenje.

Registracioni obrasci se predaju do 20. aprila. U periodu od 1. do 31. maja svim prijavljenim vozačima Renault Trucks će bez ikakvih naknada aktivirati uređaj Optifleet u vozilu T familije koje voze.

Tokom jednog takmičatrskog kruga, koji traje mesec dana, Optifleet uređajem će biti praćeni način i ekonomičnost vožnje kako bi mogao da se oceni stil vožnje svakog vozača-takmičara.

To ocenjivanje omogućava Ecoscore, jedna od funkcija sistema Optifleet, koja je dostupna na Renault Trucks vozilima iz serija T i T High i predstavlja ključnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Ocenjivanje učesnika će se sprovoditi putem automatizovanih izveštaja iz uređaja Optifleet, baziranim na četiri kriterijuma koji doprinose ostvarivanju uštede goriva, a direktno su povezani sa stilom vožnje: to su predviđanje (korišćenje inercije pri kretanju vozila, prosečan broj kočenja i zaustavljanja vozila na 100 km), optimizacija vožnje (vreme vožnje u ECO zoni, vreme vožnje u automatskom modu Optidriver menjača), rad u mestu (vreme rada motora bez kretanja vozila) i neekonomična upotreba (vreme vožnje u „power modu“, vreme vožnje pod visokim brojem obrtaja motora).

Pobednik je vozač sa najvišom ocenom za stil ekonomične vožnje, koju generiše sistem Optifleet. Ukoliko dva ili više učesnika imaju istu ocenu, sledeći kriterijum za utvrđivanje plasmana biće prosečna potrošnja goriva na 100 km, registrovana Optifleet praćenjem.

Vozač koji ostvari nižu prosečnu potrošnju ima prednost u odnosu na vozača sa višom potrošnjom, bez obzira na uticaj opterećenja vozila ili nekih drugih parametara.

Ukoliko dva ili više učesnika imaju istu ocenu i prosečnu potrošnju, sledeći kriterijum za utvrđivanje plasmana biće prosečna brzina vozila, registrovana Optifleet praćenjem. Vozač koji ostvari veću prosečnu brzinu, ima prednost u odnosu na vozača sa manjom prosečnom brzinom.

Ukoliko dva ili više učesnika imaju istu ocenu, prosečnu potrošnju i prosečnu brzinu, pobednik će biti odlučen žrebom.

Rezultati takmičara biće predstavljeni vlasnicima preduzeća prijavljenim za Optifuel Challenge 2019 najkasnije do 3. juna.

Pobednik na nacionalniom takmičenju stiče pravo učešća na međunarodnom finalu, koje će ove godine biti održano 16. oktobra u Francuskoj, u Lionu, gde je i sedište Renualt Trucksa.

Takmičari iz 25 država iz celog sveta će tada imati priliku da još jednom pokažu svoje umeće u vožnji, ostvarujući najbolji kompromis između komercijalne brzine i potrošnje.

Pobednik, najbolji vozač na međunarodnom eko finalu, voziće kući izuzetno vrednu nagradu – Renault Trucks T High tegljač za modelsku 2019. Godinu!

Za tri prvoplasirana učesnika na takmičenju u Srbiji organizator je pripremio promo pakete s Renault Trucks artiklima namenjenim vozačima, vlasnicima i zaljubljenicima u ovu marku u vrednosti od 500, 300 i 200 evra, dok vlasnicima preduzeća u kojima su zaposleni nagrađeni vozači pripadaju poklon vaučeri za servisne usluge u mreži Renault Trucks.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android