Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors nedavno je dobila prestižne nagrade "gud dizajn" (Good Design) za svoja tri najnovija modela – luksuznu limuzinu "kija K900", električni krosover "soul EV" i koncept vozilo "GT4 stinger", i to u kategoriji "prevoz".

Žiri “gud dizajn”, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, industrije dizajna i medija, nagradio je Kijine modele na osnovu različitih kriterijuma – inovativni dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, gradnja, koncept, delovanje, upotrebljivost, ekonomičnost i briga za okolinu.

2015 Soul EV +

Kijin dizajnerski tim je od 2006. godine, otkako ga je preuzeo Peter Šrejer, dobio brojne dizajnerske nagrade za svoj upečatljiv i inovativan rad, koji je svakako doprineo Kijinom globalnom rastu zadnjih godina.

Nagrade “gud dizajn”, dodeljuju se godišnje od 1950. godine, a nagrađuju dizajnersku posebnost u 25 kategorija. Dizajneri i proizvođači iz više od 30 zemalja dobitinici su “gud dizajn” nagrada, koje su u prethodnim godinama obuhvatale sve od spajalica za papir, pa do aviona “boing 787 drimlajner”.

Kia K900 (Medium)

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring