Opel predstavlja ADAM Swing Top sa mekim krovom

Opel je predstavio novu verziju "adama" pod nazivom "sving top" (Swing Top). Platneni krov, prethodno ekskluzivno promovisan u mini "krosoveru" "adam roks", sada je dostupan i u standardnoj verziji urbanog lajfstajl automobila

“Adam” sa “sving top” opcijom je baziran na “adam džem” (ADAM JAM) konfiguraciji, a putnicima nudi nesmetan pogled ka nebu za pet sekundi. Krov se povlači do C stuba pritiskom na dugme. Može da se zatvori do brzine od 140 km/h.

Slojevi, uključujući i centralni sloj od neoprena, čine platneni krov robusnim i izdržljivim. Pored toga, čitav krovni modul je akustički podešen u cilju što bolje zvučne izolacije.

Dizajnom krova nisu ugroženi niti prtljažnik niti sveopšta preglednost, bez obzira da li je krov otvoren ili zatvoren. Cena u Nemačkoj počinje od 14.990 evra.

opel adam swing top easytronic 3

Novi vlasnici “adama” će dobiti još više opcija u cilju personalizacije svojih vozila sa novim “adam glam ikstrim pekidž haštag” (ADAM GLAM Extreme Package Hashtag) paketom.

Opel je takođe povećao broj opcija kada su menjači u pitanju, tako da je u ponudu stavljen “izitronik 3,0” (Easytronic 3.0), najnoviji u porodici automatizovanih menjača, namenjen vozačima koji ne žele konstatno sami da menjaju stepene prenosa.

opel adam swing top easytronic 1

Novi sistem ne samo što obezbeđuje brže i uglađenije promene stepena prenosa, već pomaže smanjenju potrošnje goriva i redukciji štetnih gasova za oko osam odsto.

Treća generacija “izitronika” donosi skraćeno vreme odziva, što rezultira bržim i uglađenijim promenama stepena prenosa u odnosu na bilo koju drugu automatizovanu transmisiju.

U kombinaciji sa 1,4 litarskim atmosferskim agregatom (64 kW/87 KS), “izitronik 3,0” redukuje potrošnju goriva do 0,4 l/100 km u kombinovanom ciklusu u odnosu na petostepeni manuelni menjač.

Ključni faktor je cena, tako da je “izitronik” u Nemačkoj dostupan za svega 600 evra sa PDV-om.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring