Auto magazin

Kia odlučnije ulazi na područje usluga mobilnosti

Kia odlučnije ulazi na područje usluga mobilnosti
17.09.2020.

1

Iz Kia Motors Corporation najavili su planove sa kojima će ojačati partnerstva sa kompanijama koje se bave globalnom mobilnošću kako bi zadovoljili različite potrebe stranaka širom sveta.

Predsednik i direktor Kije, Ho Sung Song, tokom obilaska fabrike u gradu Sohari (J. Koreja) prilikom zadnjih priprema za početak lansiranja Carnivala 4. generacije javnosti je predstavio Kijinu strategiju globalne mobilnosti.

U januaru ove godine Kia Motors je najavila dugoročnu strategiju Plan S, koja predstavlja planove ovog brenda da svoje usluge mobilnosti prilagodi strankama u različitim delovima sveta.

Kia će usluge prilagoditi različitim životnim stilovima kupaca po regionima

U Južnoj Koreji će Kia da unapredi lokalni program pretplate ‘Kia Flex’ na ukupno 200 vozila. Ponuda vozila će uključivati novog Carnivala, koji će uskoro biti lansiran na korejskom tržištu, kao i novi potpuno električni model koji stiže u skoroj budućnosti.

U Evropi će Kia sarađivati sa globalnim partnerima pri pružanju regionalno prilagođenih usluga mobilnosti. 2018. godine je Kia zajedno sa španskim energetskim divom Repsol osnovala usluge zajedničke upotrebe vozila (car-sharing) WiBLE. Radi se o programu, koji korisnicima omogućava najam i vraćanje vozila na brojnim lokacijama. WiBLE trenutno upravlja 500 plug-in hibrida Kia Niro PHEV i u Španiji je jedan od vodećih pružaoca usluga zajedničke upotrebe vozila. Kia sa ovom platformom namerava da u budućnosti pruža multimodalne usluge mobilnosti, koje uključuju različite načine prevoza, kao npr. javni prevoz i zajedničku upotrebu vozila.

Kia će do kraja godine preko svojih zastupnika pokrenuti usluge mobilnosti i u Italiji i Rusiji. To je nova servisna usluga, koja zastupnicima omogućava izdavanje vozila za određeni period, od jednog dana do čitave godine. Kia će u skoroj budućnosti postepeno širiti svoje usluge širom sveta.

U Severnoj Americi Kia će svoju elektrifikaciju ubrzati saradnjom sa svojim partnerima. Tako je pružaocu prevoza Lyft prošle godine namenila 200 primeraka električnog modela e-Niro, dok su ove godine 44 primerka plug-in hibrida Niro HEV dali kompaniji MoceanLab, koja se bavi uslugama mobilnosti, a koja je vlasništvu automobilske grupacije Hyundai Motor Group.

MoceanLab osnovan je prošle godine sa ciljem pružanja usluga mobilnosti na području Los Anđelesa, a planovi za širenje njihovih usluga uključuju zajedničku upotrebu autonomnih vozila, shuttle prevoze, multimodalne prevoze i ličnu mobilnost. MoceanLab upravlja flotom od 100 vozila, koja između ostalog uključuje hibridni Niro HEV. Kia namerava da razvije nove proizvode, napravljene da unaprede usluge mobilnosti koje se temelje na dosad prikupljenim podacima MoceanLabove flote vozila.

U zemljama u razvoju Kia se takođe priprema na neizbežne promene na području pružanja usluga mobilnosti. Kia je partner kompanijama kao što su npr. Ola, najveći indijski pružalac prevoza; Revv, indijska car-sharing kompanija; i Grab, najveći pružalac prevoza u Jugoistočnoj Aziji. Ova partnerstva Kiji će omogućiti bolje razumevanje potreba njenih kupaca po pitanju mobilnosti i daljeg razvoja u budućnosti.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]