Kia Soul glavna zvezda papine posete Južnoj Koreji

Papina poseta Južnoj Koreji pretvorila se u pravu atrakciju zbog automobila u kom se vozio po sletanju na aerodrom u Seulu. Papa Franja je tražio od svojih domaćina da ga prevezu najmanjim domaćim automobilom

Papina poseta Južnoj Koreji pretvorila se u pravu atrakciju zbog automobila u kom se vozio po sletanju na aerodrom u Seulu. Papa Franja je tražio od svojih domaćina da ga prevezu najmanjim domaćim automobilom, kako bi se izbegli veliki troškovi transporta luksuznog blindiranog vozila.

Dmmaćini su se odlučili ne za najmanji ali optimalno mali i skroman automobil – “kiu soul”, koji je svakako ispod proseka u pogledu veličine na tamošnjem tržištu.

Papa Franja je, nakon što je prošle godine stupio na ovu funkciju, u potpunosti izbacio luksuzna blindirana vozila iz svojih svakodnevnih aktivnosti a cilj mu je da se vozi u skromnim automobilima kako se ne bi rasipao pred očima velikog broja siromašnih i gladnih ljudi.

“Kia soul” kojom se vozio u Južnoj Koreji je standardan model sa 1,6 benzincem, doduše sa najluksuznijom opremom koja obuhvata i bež kožu. Zanimljivo je i to da ovaj model ima pravo duhovno ime – “soul”, što u prevodu znači duša.

Foto: Yonhap

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring