Kia u najboljem svetlu: potpuno novi Sorento

Kia je predstavila prve zvanične fotografije potpuno nove generacije modela Sorento. Najveći SUV u gami je ujedno i najluksuzniji. Prvi komentari su takvi da se potencijalnim kupcima čak više dopada od konkurenata premijum proizvođača.

Auto-magazin-Srbija-2021-Kia-Sorento

Ti komentari se posebno odnose na luksuzni enterijer. Na slikama deluje da je primenjena vrlo kvalitetna koža i plastika, ali i da auto ne oskudeva u haj-tek rešenjima.

Auto-magazin-Srbija-2021-Kia-Sorento

Za povećanje prostora u kabini koja je ionako bila vrlo prostrana zaslužno je produženo međuosovinsko rastojanje. Tačnije, duže je za 35 milimetara, dok je ukupna dužina automobila povećana za deset.

Auto-magazin-Srbija-2021-Kia-Sorento

Nismo ni sumnjali da će novi Sorento dobiti hibridni pogon, koji čine 1,6 turbo-benzinac i elektro-motor sa 60 KS, ukupne snage sistema 230 konja i 350 Nm. Najavljena je i Plug-In hibridna varijanta.

Auto-magazin-Srbija-2021-Kia-Sorento

U Koreji i Evropi SOrento će biti dostupan i sa dizel motorima zapremine 2,2 litra od 202 konjske snage. Menjač je osmostepeni automatizovani, sa duplim mokrim lamelama.

Auto-magazin-Srbija-2021-Kia-SorentoViše detalja očekujemo 3. marta, kada će nova Kia Sorento biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi.

Auto-magazin-Srbija-2021-Kia-SorentoAuto-magazin-Srbija-2021-Kia-Sorento

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring