Ovo je novi Hyundai i20

Termin Salona automobila u Ženevi se polako približava. Neki od proizvođača automobila su već prikazali svoje premijere spremne za sajam, a među njima je i Hyundai.

Predstavljen je potpuno novi i20, sa potpuno drugačijom estetikom u odnosu na sve dosadašnje generacije.

Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20

U odnosu na prethodnika je pet milimetara duži, 30 milimetara širi i 24 milimetara niži. Produženo je i međuosovinsko rastojanje i to za deset milimetara.

Fotografije unutrašnjosti za sada nisu dostupne, ali je Hyundai ipak prikazao skicu. Svakako će imati digitalne instrumente dijagonale 10,25 inča, kao i multimedijalni displej iste dijagonale, ali i u verziji od osam inča za slabije opremljene primerke.

Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20

Uz povećanje unutrašnjeg prostora, novi vlasnici Hyundaija i20 će moći da uživaju i u 25 litara većem prtljažniku, koji sada raspolaže sa ukupno 351 litrom prostora.

Što se tiče motora, lepa vest je da je zadržan 1,2 atmosferac sa 84 konjske snage u kombinaciji sa petostepenim menjačem. Ovaj motor je sasvim dovoljan za gradsku vožnju, pogotovo ako se ima u vidu da je mali potrošač.

Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20

Za one koji ipak žele više, tu je trocilindarski 1,0 turbo u verzijama sa 100 i 120 konjskih snaga. Snažniji je čak laki hibrid, koji radi pod naponom od 48 volti. On omogućava uštedu u emisiji CO2 od tri do četiri posto.

Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20

Za ova dva motora predviđeni su šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatizovani menjač sa dve lamele. Zanimljivo je i to da robotizovani menjač omogućava “izbacivanje iz brzine” kada vozač pusti gas, pa se vožnjom na leru dodatno štedi gorivo.

Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20

Novi Hyundai i20 će imati sve sisteme bezbednosti, kao što su asistencija za izbegavanje vozila u mrtvom uglu, automatsko kočenje, ali i automatsko prilagođavanje brzine saobraćajnim znakovima.

Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20Auto-magazin-Srbija-Hyundai-i20

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring