Kijin glavni dizajner Peter Schreyer dobio nagradu za životno delo

U društvu najboljih
Peter Šrejer, predsednik i vođa dizajna u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, dobio je prestižnu nagradu za životno delo na području dizajna, koju dodeljuje EyesOn Design

Peter Šrejer, predsednik i vođa dizajna u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, dobio je prestižnu nagradu za životno delo na području dizajna, koju dodeljuje EyesOn Design. Radi se o organizatoru jednog od najprestižnijih automobilskih događaja u SAD, na kojem se svake godine okupe najvažniji ljudi automobilske dizajnerske zajednice, kolekcionara i šire javnosti. Šrejer je nagradu za svoj rad na području Kijine globalne dizajnerske strategije primio na godišnjoj svečanosti na detroitskom Oftalmološkom institutu, čiji je jedan od glavnih donatora upravo EyesOn Design.

Peter Schreyer (Medium)

Najnovija nagrada Šrejera stavlja rame uz rame s legendarnim automobilskim dizajnerima kao što su Serđo Pininfarina, Širo Nakamura, Valter de Silva i Đorđeto Đuđaro. Nagrada EyesOn Design je značajna i zbog toga što je daje žiri koji čine nekadašnji dobitnici ove nagrade. Od početka rada u Kiji 2006. godine, Šrejer je izveo potpunu revoluciju njenog stajlinga, a pored ostalih dizajnerskih specifičnosti Kijinih poslednjih modela najzaslužniji je i za njen karakteristični “tigrov nos”, koji sada karakteriše celu Kijinu gamu modela.

Komentari

POSTAVITE ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring