Koliko je novih automobila prodato u januaru?

Kao što se i očekivalo, u prvom mesecu ove godine zabeležen je dalji prad prodaje novih vozila: u januaru isporučeno samo1.160 putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila

magazinauto.comVeć decenijama je januar najslabiji mesec za prodavce novih vozila, i tako se nastavlja i ove godine. Mnogo praznika, neradnih dana, odmora, ali i ne baš preterani pokušaji prodavaca da animiraju kupce, rezultirali su još jednim neslavnim rekordom. Naime, u januaru 2015. godine plasirano je svega 1.160 novih vozila, od toga samo 980 putničkih automobila, dok se ostatak od 180 jedinica odnosi na laka komercijalna vozila nosivosti do pet tona.

Neprikosnoveni lider na tržišti je Autočačak, koji je našao kupce za čak 242 “škode”, u startu obezbedivši četvrtinu tržišta putničkih vozila. Sledi Fijat sa 197 isporučenih vozila, od čega je, istina, tačno polovina iz programa komercijalnih vozila, ali zato bez ijedne prodate “alfe” ili “lanče”. Trocifrenu prodaju u januaru beleži još jedino Folksvagen sa tačno 100 vozila, opet sa polovinom iz programa lakih komercijalnih i dostavnih vozila.

Ipak, ovakav trend se i očekivao. Osim besparice, kupci čekaju i beogradski Salon automobila u martu, nadajući se boljim uslovima, povoljnijim cenama, novijim modelima i posebnim pogodnostima. Zato mart, kao i april, redovno podižu prosek u plasmanu automobila, pa je tako proleće kod nas tradicionalno najbolji period za prodaju novih vozila.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring