Kraj za Citroën C5 u Evropi?

Sitroen je potvrdio da stručnjaci ove kompanije uveliko rade na "sitroenu C5" nove generacije ali je još uvek potpuno nepoznato da li će se prodavati u Evropi.

Generalni direktor Sitroena, Linda Džekson (Linda Jackson), izjavila je da će se novi “C5” (Citroën C5) uskoro pojaviti i da će se prodavati u Kini. Ipak, za sada nije poznato kakva će biti sudbina ovog modela na tržištima Starog kontinenta.

auto magazin citroen C5

Najveće nedoumice Sitroena su u vezi sudbine D segmenta u Evropi generalno, s obzirom da se većina kupaca radije odlučuje za SUV modele.

auto magazin citroen C5

Na povlačenje iz srednje klase već su se odlučili neki proizvođači a neki su rešili da samo redizajniraju postojeće modele bez daljih planova za njihovo obnavljanje.

auto magazin citroen C5

U međuvremenu, pojavile su se i informacije da Sitroen u novoj generaciji modela “C5” uopšte neće koristiti hidropneumatsko ogibljenje, kao i da PSA grupacija generalno razmišlja o izbacivanju ovog sistema u cilju smanjenja troškova proizvodnji.

auto magazin citroen C5

Konkretno, za “DS” seriju najavljeno je “sofisticirano” ogibljenje ali bez iznošenja dodatnih detalja u javnost.

Linda Džekson nije precizirala kada bi mogao da se pojavi novi “sitroen C5”, ali bi to moglo da se dogodi u naredne dve godine u Kini, s obzirom da se aktuelni model prodaje još od 2008. godine.

auto magazin citroen C5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring