Redizajnirana Kia cee’d: šta je novo?

Predstavljena je redizajnirana Kia cee’d. Kozmetičke izmene su minimalne a među tehničkim novinama nalazi se i potpuno novi motor

Jedan od najpopularnijih automobila za kupce u Srbiji, “kija sid”, dobila je lagani redizajn. Na prvi pogled je prilično teško uočiti razlike.

auto magazin Kia cee’d

Izmene zaista nisu velike, tako da svi oni koji kupe verziju pre restilizacije neće imati zastareo auto. Najveće novine su na branicima koji su blago izmenjeni, a drugačiju grafiku su dobila i zadnja svetla u LED tehnologiji.

auto magazin Kia cee’d

“Sid” je dobio potpuno nove aluminijumske felne i tu je otprilike kraj, kada su u pitanju spoljašnje izmene. U kabini je slična situacija. Uvedeni su dodatni hromirani detalji, dok su pijano lak površine dobile površinu otpornu na grebanje.

auto magazin Kia cee’d

Ipak, najvažnija novina je to što je redizajnirani “sid” dobio nove trocilindrične motore zapremine 1,0 litar. U pitanju su turbo-benzinci sa 100 i 120 “konja” a početkom godine su imali svoju premijeru u verziji “GT lajn”.

auto magazin Kia cee’d

Za one koji nisu ljubitelji daunsajzinga i malolitražnih turbo-benzinaca, Kija je zadržala u proizvodnji stare dobre atmosferske motore zapremine 1,4 i 1,6 litara sa 100, odnosno 128 konjskih snaga.

auto magazin Kia cee’d

Dizelaši su takođe ostali neizmenjeni, osim što sada svi ispunjavaju Euro 6 norme o emisiji izduvnih gasova. Slabiji 1,6 dizelaš raspolaže sa 110 “konja”, dok je jači pojačan sa 128 na 136 KS i 285 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

auto magazin Kia cee’d

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring