Lada Vesta u serijskom izdanju

Najlepša "lada" do sada
"Lada vesta" je najnoviji proizvod kojim može da se pohvali ruska auto-industrija. Prikazana je kao koncept prošlog avgusta a sada su pred nama fotografije jednog od serijski proizvedenih primeraka.

“Lada vesta” je najnoviji proizvod kojim može da se pohvali ruska auto-industrija. Prikazana je kao koncept prošlog avgusta a sada su pred nama fotografije jednog od serijski proizvedenih primeraka.

Ovako nešto je ranije bilo potpuno nemoguće, da protekne tako malo vremena od prikazivanja prototipa pa sve do početka serijske proizvodnje. Rusi su sada taj period skratili na minimum a ono što možemo da vidimo na fotografijama je pravo iznenađenje u najpozitivnijem smislu.

Fotografije su snimljene u fabrici u mestu Iževsk gde je napravljeno probnih 49 primeraka a prava serijska proizvodnja počeće 25. septembra ove godine.

auto magazin lada vesta serijska proizvodnja 2

Serijski primerak je nešto svedeniji u odnosu na koncept ali je i dalje vrlo atraktivan i prilično avangardan za ruske modele automobila.

Konačni tehnički podaci još uvek nisu poznati ali se očekuje da “ladu vesta” pogone 1,6 motori sa 87, 106 i 115 konjskih snaga. Osim manuelnog, moguće je da će imati i automatski menjač.

Plan je da se tokom 2016. godine proizvede oko sto hiljada primeraka ovog modela.

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar
ovde unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring