Auto magazin

Land Rover Defender Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept

Land Rover Defender Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept
01.03.2015.
Moć i prestiž

Nedavno je objavljeno da će proizvodnja "lend rover difendera" zauvek prestati krajem ove godine. Bez obzira na to, popularnost ovog terenca se ne smanjuje. Najnoviji primer za to je proizvod firme Kan dizajn (Kahn Design) koji je prepravio "difendera" u pravo borbeno vozilo sa duplom zadnjom osovinom, odnosno sa šest točkova.

Nedavno je objavljeno da će proizvodnja “lend rover difendera” zauvek prestati krajem ove godine. Bez obzira na to, popularnost ovog terenca se ne smanjuje. Najnoviji primer za to je proizvod firme Kan dizajn (Kahn Design) koji je prepravio “difendera” u pravo borbeno vozilo sa duplom zadnjom osovinom, odnosno sa šest točkova.

Prava oznaka ovog modela je “leteći lovac” (Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept), zasnovan na produženoj verziji “difendera 110” koji je Kan dizajn već prepravljao. Izmene su brojne; pre svega je unapređeno ogibljenje, kočni sistem a auto je dobio i ojačanu šasiju koja će bez problema moći da nosi tešku blindiranu karoseriju po standardima B4, B6, B6 plus i B7.

auto magazin land rover kahn design six wheel

Za pogon ovog borbenog vozila zadužen je GM-ov V8 motor zapremine 6,2 litre sa 435 “konja” a snaga se prenosi na sve točkove preko šestostepenog menjača.

U poređenju sa standardnim modelom, Kan dizajn je produžio i haubu za 400 mm, dok je zadnji deo vozila produžen za 800 mm. Istovremeno, kompletna karoserija je proširena za 150 mm.

Uskoro bi trebalo da počne i proizvodnja u limitiranoj seriji i to u pet različitih varijanti – sa četiri i šest točkova, sa mekim krovom kao i u pik-ap varijanti. Sve u svemu, ideja da se napravi konkurent “mercedesu G63 AMG 6×6” je prilično uspela.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad