Land Rover Discovery Sport

Bejbi "disko"
Mini verzija "lend rovera diskaveri" je juče zvanično predstavljena. Cilj je da se pridobiju kupci SUV segmenta koji preferiraju manje modele ali uz zadržavanje luksuza i ofroud karakteristika većih "lend rovera"

Lend Rover je juče zvanično objavio fotografije i detalje novog “diskaverija sport”. Dizajn nije veliko iznenađenje s obzirom da je u velikoj meri preuzet sa koncepta “diskaveri vižn”. U svakom slučaju, inspirisan je modelom “evok” sa kog je preuzeo dosta detalja.

Auto magazin Land Rover Discovery 5

“Diskaveri sport” može da ima i treći red sedišta za koji fabrika preporučuje da se koristi samo povremeno.

Karoserija je napravljena od kombinacije ultra-čvrstog čelika i aluminijuma, čime je obezbeđeno i smanjenje mase. Od aluminijuma su napravljeni hauba, krov, prednja “krila” i vrata gepeka.

Auto magazin Land Rover Discovery 9

“Bejbi disko”, kako ga englezi zovu, nije samo šminkerski auto već ima ozbiljne terenske karakteristike. Odstojanje od tla je 212 mm, ulazni i  izlazni uglovi su 25 odnosno 31 stepen a maksimalan savladiv nagib je 45 stepeni.

Auto magazin Land Rover Discovery 4

Od motora su za sada predviđeni 2,0 turbo-benzinac i 2,2 dizelaš. Benzinac raspolaže sa 244 KS i uparen je sa devetostepenim automatskim menjačem i standardno će imati pogon na sva četiri točka. Dizelaš ima 189 “konja” i isporučivaće se sa šestostepenim manuelnim ili devetostepenim automatikom.

Auto magazin Land Rover Discovery 8

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar
ovde unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring