Leteći skejtbord: Lexus Hoverboard

Lexus Hoverboard je pravi leteći skejtbord kao iz filma "Povratak u budućnost". Kako je omogućeno letenje iznad površine vode pročitajte u nastavku

Nakon brojnih najava danas je prvi put prikazan novi Leksusov izum u akciji – “leksus hoverbord” (Lexus Hoverboard). U pitanju je pravi leteći skejtbord koji se ponaša slično onom u filmu “Povratak u budućnost”.

auto magazin Lexus Hoverboard

Hoverbord je razvijan u periodu od 18 meseci a suština svega je da lebdenje obezbeđuje magnetno polje. U Hoverbordu se nalaze dva “kriostata”, koji su zapravo rezervoari sa tečnim hidrogenom u kojima se na temperaturi od -197 stepeni celzijusovih nalaze superprovodnici.

[vc_video link=”https://youtu.be/awAzM9kTvC0″]

Sa druge strane, u površinama po kojima se hoverbord vozi su ugrađeni permanentni magneti koji se, naravno, ne vide. Zajedno sa superprovodnicima omogućavaju stvaranje magnetnog polja koje je dovoljno jako da vozač može ne samo da stoji na hoverbordu već i da skače po njemu.

auto magazin Lexus Hoverboard

Leksus je napravio specijalan skejt park kako bi deomnstrirao mogućnosti nove leteće daske. Park sadrži oko 200 metara magnetnih staza koje su ugrađene u beton ali i bazen. Na taj način vozači skejta mogu lebdeći voze ne samo po betonu već i po vodi.

auto magazin Lexus Hoverboard

Zanimljivo dostignuće će sigurno uticati da brend Leksus postane omiljeniji ne samo kod starije već i kod mlađe populacije kojoj Tojotin premijum brend želi da se približi.

auto magazin Lexus Hoverboard

2 KOMENTARA

  1. Auh, naucna fantastika, mada ne znam kako ce ovo d autice na prodaju automobila Lexus, ali valjda znaju sta rade.
    Da li ce kod nasprvi Ceda J. da proba i ovo cudo?

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring