Najbrži među najvećima: Audi S8 Plus sa 605 KS

Da li ste se nekada pitali koja je najbrža premijum limuzina na svetu? U ovom trenutku, bar u pogledu ubrzanja, rekord drži nova verzija "audija S8" - "S8 plus"

Audi uveliko radi na novoj generaciji svoje najsprestižnije limuzine “audija A8”. Ipak, to nije sprečilo kompaniju iz Ingolštata da predstavi još jaču verziju ionako brzog aktuelnog modela “S8”.

Velike limuzine premijum segmenta su inače vrlo poznate po svojim vrhunskim performansama. Tu, pre svega, mislimo na serijske modele među kojima su i “mercedesi” “AMG” serije.

auto magazin audi s8 plus

“Audi S8” je inače bio među najbržima a umesto uvođenja još brže verzije sa “RS” oznakom kao što je to slučaj sa drugim modelima u gami, Audi nam je sada predstavio vrhunac game sa oznakom “S8 plus”.

Ujedno, “S8 plus” je postao i najsnažnija velika limuzina Audija svih vremena. Od standardnog “S8” se razlikuje u pogledu novih spojlera i veće upotrebe ugljenih vlakana.

auto magazin audi s8 plus

Novi farovi su konstruisani u “matriks LED” tehnologiji i biće na spisku standardne opreme u Nemačkoj.

Sportska atmosfera je i u unutrašnjosti. Dominira crna koža sa crvenim štepovima, a centralna konzola je obložena crnim pijano lakom.

auto magazin audi s8 plus

Na listi standardne opreme se nalazi senzor za otvaranje prtljažnika koji se aktivira zamahivanjem nogom, a tu je i ekskluzivni alkantara paket sa ambijentalnim osvetljenjem.

auto magazin audi s8 plus

Možda najvažnije od svega su izmene na motoru. “Audi S8 plus” pokreće 4,0 TFSI motor koji isporučuje impresivnih 445 kW (605 KS) sa 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji mogu da se povećaju na 750 Nm u overbust modu.

auto magazin audi s8 plus

U poređenju sa standardnim “audijem S8”, “S8 plus” je jači za 85 konjskih snaga. To je bilo dovoljno da se ubrzanje iz stanje mirovanja do 100 km/h poboljša tako da sada iznosi 3,8 sekundi, što je zaista neverovatan rezultat čak i u odnosu na Mercedesove “AMG” modele.

auto magazin audi s8 plus

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, mada se opciono može povećati na 305 km/h. Menjač je osmostepeni automatik koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Naplaci su prečnika 21 inč i specijalno su dizajnirani baš za ovaj model. Pneumatici su dimenzija 275/35 R 21.

“Audi S8 plus” će moći da se kupi već od kraja novembra meseca a početna cena u Nemačkoj će biti 145.200 evra.

auto magazin audi s8 plus

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring