Auto magazin

Lisice za “strance”

Lisice za “strance”
01.04.2014.

JKP Parking servis od danas počinje lisicama da blokira točkove vozila sa stranim registarskim tablicama, za koje nije plaćen parking, a koji imaju najmanje dve neplaćene dnevne parking karte u zoniranim delovima Beograda.
U skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima , vozači će o postavljanju lisica biti informisani obaveštenjem uz dnevnu kartu i posebnom nalepnicom upozorenja istaknutom na vetrobranskom staklu automobila, kako ne bi pokušali da pokrenu i time oštetiti svoje vozilo. Blokada točkova će se primenjivati isključivo na vozilima sa stranim tablicama, za koje JKP Parking servis nema mogućnost da pokrene postupak za naplatu dugovanja, dok će se za vozila s domaćim tablicama primjenjivati ​​ista pravila kao i do sada.

I stranci će morati da plaćaju parking I stranci će morati da plaćaju parking

Andrija Čupković, vd direktora, kaže da će biti blokirana ona vozila čiji su vlasnici naparavili veliki dug i očito je da svesno i namerno izbjegavaju plaćanje parkiranja.  Četvrtina svih naloga za plaćanje dnevnih karata oko 500 svakog dana, izdaje se vozilima sa stranim registarskim oznakama, a u posljednje tri godine kontrolori  su izdali oko 200.000 naloga.

Vozači automobila s domaćim tablicama koji redovni plaćaju parking do sada su bili građani drugog reda u odnosu na “strance”. Na ovaj način se uvodi red, a  novcem koji vlasnici vozila sa inostranim tablicama duguju Beogradu samo u posljednje tri godine ,  skoro 400 miliona dinara , mogla bi da se napravi manja podzemna garaža.  Vlasnik vozila sa stranim registarskim tablicama koji  ima naše prebivalište , imaće mogućnost da dugplati na rate, tako što  30 posto plaća pri preuzimanju automobila , a ostatak na 6 ili 12 mesečnih rata.

Grad Beograd pregovara s MUP-om o povezivanju s informacionim sistemom pogranične policije kako nijedno vozilo sa stranim tablicama koje duguje za parkiranje ili za saobraćajni prekršaj ne bi moglo napustiti teritoriju Republike Srbije dok ne plati obveze. Ovakav sistem postoji u mnogim zemljama Europe.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android