Lynk & Co rame uz rame sa Volvo modelima

Nova marka

Na štandu Volvoa pored aktuelnih modela prvi put će se naći i model kineske marke Link & Ko (Lynk & Co), sa oznakom „01“. Švedska firma je nedavno, na globalnom nivou, sklopila saradnju sa kineskom kompanijom Geely, a produkt ove saradnje je širenje programa. Prvi model sa oznakom „01“ je mali krosover dostupan sa dva Volvoova benzinska motora – trocilindrašem od 1,5 litara i dvolitarskim četvorocilindričnim motorom.

Pored ovog noviteta Volvo ima još dve premijere, obe sa električnim motorima. Prvi, C 40 je kupe krosover C segmenta i izrađen je na istoj platformi kao i XC 40 sa kojim deli skoro identičan izgled prednjeg dela dok je zadnji deo tipičan za kupee. Pokreću ga dva elektro motora sa ukupno 402 KS. Baterija je kapaciteta 78 kilovat-časova i sa njom može da pređe oko 430 kilometara. Automobil omogućava punjenje 80 posto kapaciteta baterije za svega 40 minuta.

Drugi novitet je Volvo EX30 kao najmanji SUV model švedske marke. Iako najmanji, Volvo EX30 je najbrži auto švedskog proizvođača svih vremena. Naime, u najsnažnijoj verziji sa dva elektro motora ukupne snage 428 KS do stotke ubrzava za samo 3,6 sekundi! Početna cena mu je 41.990 evra.

Volvo je pripremio i veliku količinu modela XC40, XC60, XC90 i S90 koji se mogu kupiti po posebno sniženim sajamskim uslovima.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring