Bez teksta: Mahindra KUV100

Još jedan auto koji bi "kad poraste" voleo da bude "rendž rover evok" nam stiže iz Indije. Mahindra je napravila krosover sa 3+3 sedišta

Nekada je zaista teško prokomentarisati neki auto a da to ne bude uvreda za dizajnere. Ovaj put ćemo biti vrlo suzdržani i reći da je indijska Mahindra napravila krosover sa ne baš sjajnim proporcijama koji bi trebalo svoje vlasnike da učini kul osobama.

Otuda i naziv modela – “mahindra KUV100”, gde ovo “KUV” označava Kool Utility Vehicle. Auto je dug oko četiri metra ali je specifičan po tome što će imati mesta za 3+3 osobe, tako da “jedva čekamo” da vidimo fotografije unutrašnjosti.

auto magazin srbija Mahindra KUV100

Informacija o novom modelu stiže tek nedelju dana nakon što je objavljeno da je ova indijska kompanija kupila čuvenu dizajnersku kuću Pininfarina. Nadamo se da će Italijani zadržati svoj renome i slobodu u radu a da će Indijci znati da iskoriste njihovo znanje i osećaj za lepo.

U svakom slučaju, “kul mahindra” pod haubom ima trocilindrični benzinski motor zapremine 1,2 litra sa 82 konjske snage. U ponudi će biti i dizelaš iste zapremine, takođe sa tri cilindra ali sa 77 “konja”.

Ako vas zanima koje su dimenzije njegovh točkova, moramo da vam kažemo da nisu “trinaestice”, već “petnaestice” dimenzija 185/65 R 15.

auto magazin srbija Mahindra KUV100

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring