Maketa otkriva: da li je ovo novi Volvo S90?

Nije baš čest slučaj da izgled novog automobila saznamo na osnovu makete. Ovaj put, igračka nam pokazuje kako će izgledati potpuno novi najveći "volvo S90"

Nova najveća Volvoova limuzina već neko vreme intrigira ljubitelje ovog brenda ali i sve poklonike limuzina premijum brenda. Auto je odavno najavljen a kao uvertira poslužio je “koncept kupe” od koga bi trebalo da bude preuzeto dosta dizajnerskih elemenata.

U međuvremenu su se pojavile fotografije modela, odnosno makete “volvoa S90”. Ona je, zapravo, prva koja nam otkriva kako će novi veliki “volvo” izgledati. To je znak da se premijera uskoro očekuje a makete su uobičajen prigodan poklon novinarima i partnerima na međunarodnim prezentacijama automobila.

Zadatak novog “volvoa S90” će biti da zameni već vremešni “S80” i da konkuriše limuzinama kao što su “audi A6”, “BMW serije 5” i “mercedes E klase”.

auto magazin srbija volvo s90 maketa

Sam dizajn nećemo previše komentarisati. Tu su fotografije na kojima je očigledno da je uzor zaista bio “volvo koncept kupe”. Primetili smo i da, za razliku od “S80”, novi “S90” ima i treći bočni prozor, što nagoveštava da će biti veći i da će imati bolju ponudu prostora na zadnjim sedištima.

Auto je konstruisan na novoj Volvoovoj mehaničkoj platformi koju deli sa novim SUV-om “XC90”. Plan je da se uvede i karavan verzija “V90”, koja bi trebalo da izgleda slino nedavno predstavljenom konceptu “koncept estejt”. Početak prodaje je zakazan za sledeću godinu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring